Welke voeding geef ik mijn hond? Hier moet je aan denken!

Hondenvoer

Welke voeding geef ik mijn hond? De voeding voor een volwassen hond en een puppy zijn heel verschillend. Het is dus heel belangrijk om de beste voeding voor je hond te kopen. Ik zal je uitleggen welk voedsel in welke fase van zijn ontwikkeling hij nodig heeft.

Als pasgeboren puppy is het belangrijk om de meeste tijd bij de moederhond te zijn. De meeste tijd zijn spenderen ze de tijd met eten en slapen. Maar welk voeding geef ik mijn hond?

welke voeding geef ik mijn hond?

In de eerste 8 uur is het heel belangrijk dat de puppy’s moedermelk binnenkrijgen, hier zit namelijk colostrum in. Colostrum zorgt voor antilichamen en groeifactoren die de immuniteit en ontwikkeling van de puppy’s in de eerste levensweken ondersteunen

In de eerste levensfasen van een hond (0-12 dagen) zijn de voedingsbehoeften compleet anders dan de voedingsbehoeften welke hij heeft als gezonde en volwassen hond. Als u de juiste voeding aan uw puppy geeft zou het alles moeten geven wat hij nodig heeft om zich op de juiste manier te ontwikkelen. Voornamelijk zijn groei, zonder supplementen. Iets waar ik een tegenstander van ben want dit blokkeert zijn natuurlijke ontwikkelingen.

De voeding voor een puppy van een maand oud

Als de puppy’s een maand oud zijn verliezen ze een groot gedeelte van hun immuniteit. Dit komt doordat ze geen moedermelk meer binnenkrijgen en hun eigen vermogen om een sterk immuunsysteem te ontwikkelen nog niet volledig is ontwikkeld. De juiste voeding in die periode kan hem daarmee helpen, zoals vitamine E en vitamine B.
Mannan-oligosacchariden (prebiotica) helpen de “goede bacteriën” zich te ontwikkelen in het spijsverteringsstelsel.

Puppy kopen

Voeding voor een puppy van 2 maanden oud

Vanaf 2 maanden moet extra zorg worden gedragen voor het skeletstructuur van de puppy. Ik hoor het u zichzelf al afvragen, welke voeding geef ik mijn hond? Door het geven van extra calcium en fosfor (zorgvuldig gedoseerd!) zorgt u voor effectieve groei van het skelet. Dit is belangrijk voor zijn totale gezondheid voornamelijk voor grote honden. Deze hebben namelijk veel spier en lichaamsweefsel te dragen.

Voeding bij vier maanden oud

Het skelet van uw puppy is nog niet volgroeid en heeft dus nog steeds een toevoeging van calcium en fosfor nodig. Let er wel op dat deze volgens de aanbevolen richtlijnen van 0,5 gram per dag voor iedere kilo aan lichaamsgewicht bedraagt. Ga hier niet te veel van geven want de pup kan hierdoor verschillende skeletafwijkingen van krijgen.

Puppy’s van zeven maanden en hun voeding

Rond de zeven maanden begint de puppy flink wat massa op te bouwen. De pup heeft dus behoefte aan voldoende voeding en eiwitten. Let er wel op dat het een hoogwaardige en licht verteerbare eiwit is. Dit zodat het voor zijn lichaam gemakkelijk is deze om te zetten tot lichaamsweefsel en antilichamen.

De eiwit tot calorieverhouding moet hoger zijn dan bij een volwassen hond. Een puppy groeit nu eenmaal snel en heeft hierdoor meer nodig. Als deze verhouding niet klopt kun je dit zien aan de huid en slechte kwaliteit van de vacht. Ook de natuurlijke afweer word geblokkeerd, het is dus cruciaal om hier in deze periode extra aandacht aan de voeding van uw hond te geven .

Sint Bernard Hond

Welke voeding geef ik mijn hond van 10 maanden

De kleinere en zeer kleine honden bereiken hun volwassenheid als ze 10 maanden oud zijn. De grotere honden hebben dan nog een tijdje te gaan! Ondersteuning voor de voeding is voor alle honden van belang, voornamelijk de grotere honden. Dit is omdat hun spieren uitzetten en druk uitoefenen op hun skelet. Glucosamine en chondroïtine zijn zeer belangrijke voedingsstoffen! Deze voeden namelijk hun kraakbeen en de vloeistof welke de gewrichtsfunctie ondersteund. Als je hier geen aandacht aan besteed kan het zomaar zijn dat je opgegroeide puppy de rest van hun leven last heeft van gewrichtsproblemen. Schenk hier dus aandacht aan!

Volwassen honden en voeding

Naar schatting is meer dan een kwart van alle honden te zwaar. Dit kan zorgen voor overbelasting van de botten, gewrichten en organen. De kwaliteit van het leven van de hond zal dan afnemen, iets wat u natuurlijk niet wilt! Het is dus van belang om vanaf de eerste kritieke maanden de juiste voeding te geven! De hond heeft hier namelijk de rest van zijn leven profijt van.

Als u niet zeker weet hoe de puppy het beste te voeden, klik dan op de informatie van het artikel. Hier staat duidelijk omschreven voor welke grote en leeftijd het voer geschikt is.

Voor nog veel meer tips en tricks kunt u uiteraard het Labrador handboek kopen, dit geeft u alle handvatten voor het opvoeden van uw hond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *