Dierenverzekering afsluiten? Hier moet je aan denken!

hond en kat

Heb je in huis een kat of een hond rondlopen? Zonder dat je het wellicht doorhebt, loop je met jouw kat, hond of ander huisdier de nodige risico’s. Zo is het goed mogelijk dat je hond of kat opeens ziek wordt of dat er een medische noodzaak vereist is.

Heb je enig idee wat de kosten voor een medische ingreep zijn? Wij kunnen je één ding verklappen: die kosten liggen tamelijk hoog. Om je tegen deze kosten te beschermen c.q. in te dekken, is het mogelijk interessant voor je om een dierenverzekering af te sluiten.

In dit artikel bespreken we graag wat een dierenverzekering is, wat de voordelen van een dierenverzekering zijn, waar je goed rekening mee moet houden én hoe je direct een dierenverzekering af kunt sluiten. Uiteraard bespreken we ook de kosten van een dergelijke verzekering, de exacte dekking van een dergelijke verzekering en eventuele nadelen van een verzekering voor jouw huisdier. Met de informatie uit dit artikel kun je in ieder geval direct voor jezelf de juiste keuze gaan maken: wel of geen dierenverzekering afsluiten.

Welke verzekering kun je voor jouw huisdier afsluiten?

Heb je een hond of kat? Dan kun je kiezen tussen meerdere soorten verzekeringen. Heb je een cavia, een konijn, een ander knaagdier of een vis als huisdier? Dan heb je de keus uit niet al te veel verschillende soorten verzekeringen. Bovendien moet je voor jezelf nagaan of het wel logisch is om een dergelijk huisdier te verzekeren.

Als je een hond of een kat hebt, is het echter wel interessant om een dierenverzekering af te sluiten. Maar, wat voor soorten dierenverzekeringen kun je nou afsluiten? Wij hebben twee mogelijke verzekeringen voor je op een rijtje gezet:

  • Hondenverzekering: met een hondenverzekering ben je verzekerd van de beste medische zorg voor jouw trouwe viervoeter. Bovendien loop je niet tegen onverwachte kosten aan én heb je mogelijke risico’s voor jezelf ingedekt.
  • Kattenverzekering: met een kattenverzekering weet je jouw kat op de best mogelijke manier te verzorgen. Mocht je kat onverhoopt een medische ingreep nodig hebben, zijn deze kosten dankzij de kattenverzekering gedekt.

Let wel op: je kunt tal van soorten honden- en kattenverzekeringen afsluiten. Het is dan ook van belang om een goed vergelijk te maken tussen de polissen, de exacte risico’s die gedekt worden en de bijbehorende tarieven. Uiteraard informeren wij je hierover ook in dit artikel!

Wat zijn de voordelen van een dierenverzekering?

Als je een hond of een kat in jouw huis rond hebt lopen, ben je ongetwijfeld heel gek op hem/haar. Je wilt dan ook van de beste zorg voor hem/haar verzekerd zijn, maar daar hangt een fors prijskaartje aan. Als je bijvoorbeeld een knieoperatie voor jouw hond moet betalen, ben je al snel een flink bedrag lichter. Wil je jezelf tegen dergelijke kosten indekken? Dan is het aan te raden om een dierenverzekering af te sluiten.

Voor een dierenverzekering betaal je maandelijks een vast bedrag, waarmee je de nodige risico’s af weet te dekken. Op het moment dat jouw hond of kat daadwerkelijk medische zorg nodig heeft, ben je bovendien verzekerd van de beste zorg. Je hoeft hierbij niet bang te zijn voor een rekening van duizenden euro’s, aangezien je júist daarvoor een dierenverzekering afgesloten hebt.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat jouw hond of kat ook bij een ziekte of ongeval verzekerd is. Ongeacht wat de exacte medische aandoening of oorzaak is, ben je simpelweg verzekerd van de best mogelijke zorg. Dit zorgt niet alleen voor financiële vrijheid, maar óók voor een gerustgestelde gemoedstoestand. Je weet immers dat jouw hond of kat de gewenste zorg krijgt, als daar behoefte aan is.

Onder aan de streep is het ook nog een voordeel dat je vrije keuze hebt bij de meeste dierenverzekeringen. Dit betekent dat je zelf mag bepalen bij welke dierenarts je jouw hond of kat laat controleren en/of laat opereren. Uiteraard is de exacte polis inhoud/dekking van de dierenverzekering hierbij wel leidend; mede daarom is het aan te raden om een goed vergelijk te maken tussen de verschillende dierenverzekeringen.

Tot slot willen we ook nog benoemen dat je bij veel verzekeringen voor aanvullende pakketten kunt zorgen. Juist door die aanvullende pakketten heb je nergens meer omkijken naar én is de dierenverzekering volledig afgestemd op jouw hond of kat. Wat wens je nog meer?

Wat zijn de nadelen van een dierenverzekering?

Hierboven heb je kunnen lezen dat een dierenverzekering de nodige voordelen met zich mee brengt. Zo ben je verzekerd van de best mogelijke medische zorg en kom je ook niet voor onverwachte kosten te staan. Ondertussen moet je wel rekening houden met enkele nadelen.

Zo is het een nadeel dat sommige medische ingrepen níet onder een dierenverzekering vallen. Over het algemeen kan gesteld worden dat een vaccinatie, sterilisatie en castratie niet gedekt worden door de dierenverzekering. Uiteraard zijn er dierenverzekeringen te vinden die deze ingrepen wel dekken, maar daar is het prijskaartje dan ook naar.

Daarmee komen we direct uit op het tweede nadeel van een dierenverzekering: het prijskaartje. Voor een dierenverzekering betaal je een bepaald bedrag per maand, ook al heb je géén medische zorg voor jouw kat of hond nodig. In dat geval voelt het wellicht als geld dat je door een putje heen spoelt.

Daarnaast is het ook een feit dat je niet alle katten of honden kunt verzekeren. Zo stellen veel verzekeringsmaatschappijen een eis aan bijvoorbeeld de leeftijd van de hond of kat. Als jouw hond of kat 8 jaar oud is, is het bijvoorbeeld lastig om hem/haar te verzekeren. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen is dit echter wél mogelijk, maar daar is het prijskaartje dan ook naar.

Wat wordt er precies vergoed?

Lijkt het jou wel wat om een honden- of kattenverzekering af te sluiten? Dan is ons advies om een goed vergelijk te maken tussen de verschillende aanbieders, waarbij Dierenverzekering.nl al direct in positieve zin opvalt. Deze partij heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van dierenverzekeringen, waardoor je van de best mogelijke service kunt genieten.

Waarom wij je specifiek op Dierenverzekering.nl wijzen? Omdat bij hen zeer duidelijk naar voren komt welke vergoedingen je krijgt en met welke zaken je goed rekening moet houden. In onderstaande tabel zie je in ieder geval de drie pakketten waaruit je kunt kiezen én de inhoud van deze pakketten:

Overzicht dierenverzekering.nl

Zoals je kunt zien, verschillen de pakketten op het gebied van dekking ten opzichte van elkaar. Als je bijvoorbeeld veel medische kosten verwacht voor jouw hond, is het interessant om voor het Top pakket te kiezen. Dat is het duurste pakket, maar is tegelijkertijd ook het pakket met de meest uitgebreide dekking. Je weet daardoor écht 100% zeker dat jouw hond van de best mogelijke medische zorg verzekerd is.

Let wel op: alle aanbieders hanteren hun eigen tarieven en dekking. Het is dan ook aan te raden om een goed vergelijk te maken, waarbij de kans groot is dat je al snel bij Dierenverzekering.nl uit gaat komen. Deze partij heeft simpelweg de beste prijs-kwaliteitsverhouding op dit moment én biedt interessante en uitgebreide pakketten aan.

Hoe kun je eventuele kosten declareren?

Als je voor jezelf medische kosten moet maken, worden deze kosten door jouw zorgverzekeraar vergoed. In veel gevallen heb je hier geen omkijken naar, aangezien de huisarts direct de nota doorstuurt naar jouw zorgverzekeraar. Gaat dit ook zo bij een dierenverzekering? Nou, deels.

Als je voor jouw hond medische kosten gemaakt hebt, is het wenselijk dat je hiervoor een nota ontvangt van jouw dierenarts. Deze nota kun je vervolgens digitaal of per post naar de dierenverzekeraar sturen, waarna je het complete bedrag direct van de dierenverzekeraar uitbetaald krijgt.

Let wel op: moet jouw hond of kat een flinke medische ingreep ondergaan? Dan is de kans groot dat de totale kosten boven de 750 euro uitkomt. Aangezien dit bedrag niet door iedereen zelf voor te schieten is, is het in dergelijke gevallen mogelijk om contact op te nemen met de zorgverzekeraar. In dat geval kan de zorgverzekeraar mogelijk rechtstreeks de dierenarts betalen.

Moraal van het verhaal: het declareren van de gemaakte kosten gaat vrij eenvoudig. Uiteraard verschilt dit wel van zorgverzekeraar tot zorgverzekeraar, maar bijvoorbeeld bij Dierenverzekering.nl gaat het in ieder geval onwijs makkelijk!

Wat zijn de kosten voor een dierenverzekering?

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse in een dierenverzekering gekregen? Dan wil je ongetwijfeld ook nog weten wat de exacte kosten voor een dergelijke verzekering zijn.

Het zal je wellicht niet verbazen, maar de exacte kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. Zo maakt het uit wat voor hond je wilt verzekeren, voor welk pakket je kiest en voor welke aanvullende pakketten je eventueel wilt kiezen.

Mede door deze factoren is het voor ons niet mogelijk om exacte kosten te benoemen. Wel willen wij je graag aanraden om voor jezelf een goed vergelijk te maken, zodat je uiteindelijk voor de beste dierenverzekering kunt gaan kiezen.

Hoe kun je direct een dierenverzekering afsluiten?

Wil je graag direct een dierenverzekering afsluiten? Dan verwijzen wij je graag naar de website van Dierenverzekering.nl. Op deze website kun je namelijk direct de premie berekenen, kun je jouw voorkeuren doorgeven en kun je ook meer informatie over een dierenverzekering vinden.

Is het aan te raden om een dierenverzekering via Dierenverzekering.nl af te sluiten? Ja, dat is zeker het geval. Je hebt de keus uit meerdere pakketten, de voorwaarden zijn prima te noemen, je kunt eenvoudig online declaraties indienen en je hoeft ook nog eens niet de hoofdprijs te betalen. Al met al biedt Dierenverzekering.nl in onze ogen het beste en meest complete pakket voor jouw huisdier aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *