Waarom kiezen voor een Labrador Retriever? Dit moet je weten!

labrador puppy

Je bent op deze website beland omdat je waarschijnlijk nadenkt over de aanschaf van een labrador. Of je bent je aan het oriënteren en benieuwd naar dit ras. Of wat de reden ook mag zijn, in deze blog lees je meer over de labrador en waarom je er misschien een aan zou schaffen.

Eingenschappen

De labrador vindt zijn oorsprong in Noord-amerika, Canada. De volledige naam is Labrador Retriever. Ze werden gebruikt op vissersboten bij het eiland New foundland. Daar werd hij gebruikt als jachthond. Jachthonden hebben de eigenschap gehoorzaam te zijn, slim, enthousiast, fysiek sterk, niet bang aangelegd en in staat om te zwemmen. Hiervoor hebben ze zelfs zwemvliezen tussen de tenen.

Labradors zijn dus in de algemene zin brave honden. Maar alleen als hij een juiste opvoeding heeft gehad. Grenzen stellen, goed gedrag belonen en commando’s leren. Omdat de dieren erg sterk zijn moet worden geleerd niet te trekken aan de lijn.

Zacht en sociaal

De labrador is dol op gezelschap. Niet alleen van mensen maar ook van dieren. Omdat de hond zo sociaal is mag je hem niet met harde hand afstraffen. Dit zal juist zijn goede karakter verpesten. Vriendelijkheid en duidelijkheid dat zijn de sleutelwoorden tot een hond met goede eigenschappen.

Ook is de labrador vrij temperamentvol en heeft hij soms wat remming nodig. Een dagelijkse wandeling met de hond zorgt ervoor dat hij zijn energie kwijt kan. Lekker spelen is ook een goede manier hiervoor.

Met de juiste voeding en geen erfelijke aandoeningen kan een Labrador 14 jaar worden. Neem dit mee in de overweging om er eentje aan te schaffen. Hij is een goede hulphond maar geen goede waakhond. Denk goed na over welke eigenschappen jouw hond moet beschikken.

Vacht en verzorging

De labrador heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, kort, zeer dicht en hard in textuur. De ondervacht is zacht, weerbestendig en beschermt tegen de kou en water. De kleur van de vacht komt is in chocolade, zwart en geel.

Zo’n vacht vraagt om regelmatige verzorging met een stevige borstel. Met speciale aandacht aan de ondervacht om klitten te voorkomen. Labrador Retrievers zijn gevoelig voor elleboog en heupdysplasie maar ook oogaandoeningen.

Ben je geïnteresseerd in zo’n lieve labrador? Neem dan een kijkje in het Labradorhandboek en leer meer over dit mooie ras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *