De 6 beste vlooienmiddelen voor honden in 2022

Vlooienmiddelen voor honden zijn speciaal ontwikkeld voor het doden en verwijderen van vlooien die zich in de vacht van je hond hebben genesteld. Doordat de vlooien in de huid van je hond bijten, kan er heel veel jeuk en irritatie gaan ontstaan bij je hond. Hij kan er zelf allergisch voor zijn. Het liefste wil je hem hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen. Om hem hier effectief van af te kunnen helpen, kan je gebruik maken van vlooienmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor honden. Ben je benieuwd wat vlooienmiddelen zijn en welke de beste zijn voor jouw hond? Dat ga je allemaal in dit artikel lezen.

Wat is een vlooienmiddel voor honden?

Vlooienmiddelen zijn speciale middelen die je bij je hond kan toedienen om volwassen vlooien en eitjes te kunnen doden. Deze middelen zie je in de meeste gevallen in de vorm van een spray of druppels. Deze kan je makkelijk toedienen op de blote huid van je hond. Het middel zorgt er dus voor dat de vlooien gedood worden en dat je hond een aantal weken beschermt blijft tegen een nieuwe vlooienplaag.

Je hebt vast weleens gehoord van speciale medicatie voor het bestrijden van vlooien. Deze bestaan zeker. Wel moet ik je ervoor waarschuwen dat je hond hier meerdere bijwerkingen door kan ontwikkelen. Daarnaast kunnen vlooien zich makkelijk aanpassen aan de medicatie, waardoor het niet meer effectief genoeg werkt. Het beste kan je kiezen voor een vlooienmiddel die jezelf kan toedienen.

Waarom kiezen voor een vlooienmiddel?

Je kiest voor een vlooienmiddel op het moment dat je hond daadwerkelijk last heeft van vlooien, of om dit te voorkomen. In de meeste gevallen zet je het middel pas in als je hond er last van heeft. Vlooien zijn met het blote oog nauwelijks waar te nemen, maar als je goed kijkt kan je ze zien lopen. Vaak kan je het opmerken doordat je hond overmatig gaat krabben. Doordat de vlooien in de huid van je hond, kan er veel jeuk en irritatie gaan ontstaan. Vlooien kunnen niet overspringen op mensen.

Zijn er voor- en nadelen aan een vlooienmiddel?

Ik kan je verklappen, dat aan het gebruik van vlooienmiddelen geen nadelen zitten. Je doet het immers om je hond te helpen. Wat een nadeel zou kunnen zijn, is dat je hond het niet altijd even prettig vindt om het middel toegediend te krijgen. Ze moeten er toch even voor stil zitten en dat is niet voor iedere hond even makkelijk.

De voordelen van vlooienmiddelen zijn daarentegen een stukje meer. Dit zijn de grootste voordelen van vlooienmiddelen voor honden:

 • Het vlooienmiddel toedienen doet in de eerste plaats totaal geen pijn bij je hond. Daar hoef je je geen zorgen over te maken
 • Doodt volwassen vlooien en eitjes
 • Na het toedienen is je hond ook nog beschermt tegen een nieuwe vlooienplaag
 • Verzorgt de huid effectief en laat de jeuk verdwijnen
 • De meeste vlooienmiddelen werken al binnen 24- tot 48 uur

Dit zijn de beste 6 vlooienmiddelen voor honden


Hierboven heb ik een aantal feiten met je besproken wat betreft vlooienmiddelen voor honden. Nu je er wat meer over te weten bent gekomen, ben je vast nieuwgierig geworden naar welke vlooienmiddel het beste is voor jouw hond. Om je hier wat meer informatie over te geven die je vast gaat helpen bij je keuze, vindt je in het onderstaande overzicht een uitgebreide top 6 met daarin de beste vlooienmiddelen voor honden. Lees deze goed door en kom erachter welke voor jouw hond het meest geschikt zou kunnen zijn.

#1 Frontline Combo – Antivlooienmiddel en tekenmiddel – 2 tot 10 kg – Hond – 6 pipetten

Als eerste is dit het vlooienmiddel van het merk Frontline. Het vlooienmiddel word ook wel omschreven als een combinatiemiddel. Dat komt doordat het middel twee effectieve behandelingen bevat. Het middel doodt namelijk naast de volwassen vlooien en teken ook de eitjes daarvan. Dat maakt dat Frontline Combo een hele effectieve manier is van vlooien verwijderen. Na 48 uur van het toedienen worden de vlooien al gedood. Na het doden van de vlooien, is je hond ongeveer 2 maanden beschermt tegen een nieuwe vlooienplaag en 4 weken tegen een nieuwe tekenplaag. Dus naast de effectiviteit, is je hond ook een tijd beschermd. Dat is een geruststellende gedachte.

Je kan Frontline Combo aanschaffen in verschillende maten, wat afhangt van het gewicht van jouw hond:

 • S: 2 tot 10 kg
 • M: 10 tot 20 kg
 • L: 20 tot 40 kg
 • XL: 40 tot 60 kg

#2 Bolfo Gold 250 Anti-Vlooienmiddel – Hond – 10 tot 25 kilo kg – 2 pipetten

Het vlooienmiddel van Bolfo Gold heeft een snelle werking waardoor vlooien en hun eitjes binnen mum van tijd gedood worden. Doordat vlooien zo snel zijn met eitjes leggen, is een snelle behandeling noodzakelijk. Bolfo Gold biedt gegarandeerd die snelheid.

In de verpakking vindt je twee pipetten, met daarin de druppels die de vlooien tegengaan. Druppel wat van de inhoud tussen de haren op de blote haren, en merk binnen 24 al verschil. Je hond zal snel verlost zijn van de mogelijke jeuk. Na de behandeling is je hond tot 4 weken volledig beschermd tegen vlooien. Het vlooienmiddel van Bolfo Gold is geschikt voor honden tussen de 10 kg en 20 kg.

#3 Frontline Spray – Anti-Vlooienmiddel en Tekenmiddel – Hond en Kat

Naast de pipetten die je hierboven bent tegengekomen, bestaan er natuurlijk ook vlooienmiddel in de vorm van een spray. Zoals deze van het merk Frontline. Het grote voordeel van deze spray, is dat het aanbrengen niet vervelend of ongemakkelijk is voor je hond. Het enige wat je wil is je hond helpen en hem niet onnodig irriteren of pijn doen. Deze spray is heel erg geschikt om de vlooien en teken tegen te gaan.

De spray doodt snel en gemakkelijk bijtende luizen en vlooien. Daarnaast is de spray geschikt voor ieder lichaamsgewicht. Of je nu een kleine of grote hond hebt, dat maakt niks uit. Heb je ook een kat die last heeft van luizen? Dan kan deze spray ook voor je kat ingezet worden. Hoe makkelijk wil je het hebben?

#4 Bolfo Gold – 400 – Anti Vlooienmiddel – Hond – 25 kg

Deze 4 pipetten met een vlooiendood middel is geschikt voor honden vanaf 25 kg tot 40 kg. Gebruik iedere maand een pipet om je hond vervolgens 4 weken te beschermen tegen vlooien en larven. Gebruik het middel op de blote huid tussen de haren. Het aanbrengen van het middel is voor je hond niet vervelend of pijnlijk. Je trouwe viervoeter zal heel erg snel verlost zijn van die vervelende jeuk.

#5 Frontline Spray – Anti-Vlooienmiddel en Tekenmiddel – Hond en Kat – 250 ml

Bij deze is hier nog een effectieve spray van Frontline. Eigenlijk werkt hij precies hetzelfde en is ook deze manier van aanbrengen weer heel erg diervriendelijk. De spray van Frontline kan weer voor zowel katten als honden gebruikt worden.

Voor een hond gebruik je de spray vanaf 10 kg tot 20 kg. Voor een kat mag je de spray gebruiken tot en met 4 kg. Het vlooienmiddel van Frontline gebruiken voor een kitten of puppy is ook helemaal geen probleem.

#6 Frontline Combo – XL van 40 tot 60 kg – Anti-Vlooienmiddel en Tekenmiddel – Hond – 3 pipetten

Als laatste is dit een vlooienmiddel voor honden van Frontline. Deze heb je al eerder kunnen zien, maar deze variant is geschikt voor de grotere honden van 40 kg tot 60 kg. Het vlooienmiddel doodt vlooien en eitjes effectief. Na 48 uur zal jouw hond geen last meer hebben van bijtende beestjes in zijn vacht en zal de jeuk heel erg snel afnemen. Dat verdiend hij wel, toch?

Na het toedienen is jouw hond tot 4 weken beschermd tegen een nieuwe vlooienplaag. Je ziet dat het middel erg effectief is en dat het voor een grotere hond wel degelijk verschil kan gaan maken.

Waar let je op bij het aanschaffen van een vlooienmiddel?

Voordat je een vlooienmiddel gaat aanschaffen, wil ik je erop wijzen dat er een aantal dingen zijn waar je op moet letten. Door hier rekening mee te houden kan jij straks een betere keuze gaan maken wat betreft een goed vlooienmiddel voor jouw hond.

 • Houd rekening met het gewicht van je hond: de meeste vlooienmiddelen voor honden geven aan dat het geschikt is voor een bepaald gewicht. Houd hier dus goed rekening mee en schaf niet zomaar een vlooienmiddel aan.
 • Waterbestendig: ga je op vakantie en weet je zeker dat je hond het water in gaat? Kijk dan goed op de verpakking of het vlooienmiddel waterbestendig is. Anders heeft je hond binnen de kortste keren weer last van vlooien.
 • Hoelang werkt het middel: hoelang wil je dat het middel werkt? Dit staat altijd op de verpakking.
 • Budget: hoeveel wil je eraan besteden? Een duurder vlooienmiddel voor honden hoeft niet altijd beter te zijn. Dat hang helemaal af van jouw budget.

Conclusie

Om je hond effectief van vlooien af te kunnen helpen, kan je gebruik maken van een vlooienmiddel voor honden. Aan het gebruik van vlooienmiddelen zitten meer voordelen dan dat er nadelen zijn. In de bovenstaande top 6 vindt je de beste vlooienmiddelen voor honden.

Zorg ervoor dat je weet waar je op moet letten voordat je een vlooienmiddel gaat aanschaffen. In het bovenstaande overzicht vindt je een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Je kunt uiteraard ook nog vele andere producten/artikelen vinden in ons productenoverzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *