7x het beste senior hondenvoer in 2022

Senior hondenvoer is de beste keuze als je een wat oudere hond hebt. Het liefste wat je wil, is dat je trouwe viervoeter kan genieten van zijn oude dag en hierbij zo gezond mogelijk is. Hondenvoer kan hieraan positief bijdragen. Het is dus erg belangrijk dat je goede keuzes maakt op dit gebied. 

Maar waar moeten senior hondenvoer aan voldoen? En welke senior hondenvoer kan je het beste kiezen? Dat ga je allemaal lezen in dit artikel. 

Wat is senior hondenvoer?

Senior hondenvoer is hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor de oudere hond. We spreken over een senior hond vanaf 7 jaar en ouder. Omdat oudere honden minder actief zijn en dus minder verbranden, hebben ze veel sneller de kans op overgewicht of problemen met het maag- en darmkanaal. Het senior hondenvoer bevat in veel gevallen minder vet en minder energie. Dit zorgt ervoor dat de kans op overgewicht verkleind wordt. 

Daarnaast bevat senior hondenvoer meer eiwitten dan ander hondenvoer. Oudere honden kunnen eerder last krijgen van botontkalking. Eiwitten zorgen ervoor dat de botten sterk en soepel blijven. Je ziet dat senior hondenvoer veel kan bijdragen en een goede keuze is voor een oudere hond. 

Voor- en nadelen van senior hondenvoer

Ik denk dat je zelf al redelijk hebt concluderen, dat aan senior hondenvoer veel voordelen zitten. Toch kunnen er een aantal nadelen aanzitten. Deze zijn heel erg persoonlijk en hoeven niet voor jou of jouw hond gelden. Om je een beeld te geven, gaan we deze voor- en nadelen uitvoerig bespreken. Ik begin natuurlijk eerst met de voordelen: 

 • Senior hondenvoer is speciaal gemaakt voor senior honden op leeftijd.
 • Het voer bevat de altijd de goede vitamines die ervoor zorgen dat jouw hond zo gezond mogelijk oud kan worden.
 • Het voer bevat minder vet en energie. De kans op overgewicht blijft daardoor heel erg klein.
 • Heeft jouw senior hond al last van overgewicht? Dan kan senior hondenvoer ervoor zorgen dat je hond weer terug op gewicht komt.
 • Het voer bevat meer eiwitten. Dit zorgt ervoor dat de botten soepel en sterk blijven.

En dan nu de nadelen:

 • Sommige varianten van senior hondenvoer kunnen vrij hoog uitvallen in prijs.
 • Doordat senior honden wat ouder zijn, kunnen ze last krijgen van ouderdomskwaaltjes. Een daarvan is dat de tanden niet meer zo sterk zijn. Het kan zo zijn dat sommige brokken nog steeds te hard zijn voor jouw hond. 

Je ziet dat het lijstje van voordelen langer is dan dat van de nadelen. Of je deze voor- en nadelen laat meewegen in jouw beslissing, dat is natuurlijk helemaal aan jou. 

Dit is het beste senior hondenvoer in 2022

#1 Bonacibo Dog Form Senior & Overgewicht – Hypoallergeen Hondenvoer – 15 kg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€46,00)


Als je het artikel helemaal tot hier hebt gelezen, dan weet je het een en ander over senior hondenvoer. Je wil natuurlijk het allerbeste voor je hond en zorgen voor goede voeding is daar een onderdeel van. Om je hierin wat meer op weg te helpen, heb ik een top 7 samengesteld met daarin het beste senior hondenvoer voor jouw hond. 

#1 Bonacibo Dog Form Senior & Overgewicht – Hypoallergeen Hondenvoer 

Bonacibo Dog Form Senior & Overgewicht – Hypoallergeen Hondenvoer – 15 kg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€46,00)

Als je kijkt naar senior hondenvoer op Bol.com, dan staat dit hondenvoer van het merk Bonacibo wel heel erg goed bekend. Daarnaast onderscheidt het hondenvoer zich duidelijk van andere soorten hondenvoer voor senior honden. 

Overgewicht is een veelvoorkomend probleem bij honden die een dagje ouder worden. Dit hondenvoer is daarvoor de oplossing. Het voer is geschikt voor honden vanaf 9 jaar en ouder en beschikt daarnaast over de meeste verse ingrediënten die het gewicht op een natuurlijke manier controleert. De brokken bevatten alleen natuurlijke supplementen en hebben een positief effect op het geheugen van de hond, want ook honden kunnen op een bepaalde leeftijd dement worden. Ook hebben de natuurlijke ingrediënten een positief effect op de spijsvertering en ontlasting, iets dat voor een hond op leeftijd ook erg prettig is. Daarnaast zal het de stress en de pijn in de gewrichten duidelijk verminderen. Kortom: voor een hond op leeftijd is het hondenvoer van Bonacibo een heel goede en verstandige keuze. 

Bij aanschaf van het voer, heb je de keuze uit een zak van 8 kg of een zak van 15 kg. 

#2 Pedigree Vital Protection Senior Brokken – Kip, Rijst & Groenten – Hondenvoer – 13 kg

Ik weet zeker dat je het hondenvoer van Pedigree wel kent en wellicht wel eens gebruikt hebt, het is een ontzettend bekend merk. Maar naast de bekendheid, is het hondenvoer ook nog eens geschikt voor jouw senior hond vanaf 7 jaar en ouder. Dit zijn hondenbrokken in de smaak kip, rijst en groenten. 

Doordat een oudere hond minder beweegt en minder zal verbranden, is het hondenvoer van Pedigree zo gemaakt dat de brokken zeer gebalanceerd zijn en duidelijk bijdragen aan het gewicht van jouw hond. Uit onderzoeken is gebleken, dat bij een oudere hond al snel problemen kunnen ontstaan aan de basisbehoeften van een hond. Dit zijn dan gezondheidsproblemen. De basisbehoeften van een hond zijn: sterk en gezond gebit, goede spijsvertering, gezonde huid en glanzende vacht en een sterk immuunsysteem. De hondenbrokken van Pedigree Vital Protection zijn zo ontwikkeld, dat de basisbehoeften positief ondersteunt. Hierdoor ontstaan minder snel gezondheidsproblemen en kan jouw hond genieten van zijn oude dag. 

#3 Bonzo Droog Senior – Hondenvoer

Het hondenvoer van Bonzo is geschikt voor honden vanaf 7 jaar en biedt hondenvoer aan dat 100% compleet en gezond is. Het hondenvoer draagt bij aan gezonde gewrichten en aan de vitaliteit van jouw senior hond. Het Bonzo hondenvoer bevat veel vitaminen en mineralen, die jouw hond op zijn oude dag heel erg goed kan gebruiken en zijn lichaam goed zullen ondersteunen.

Het hondenvoer van Bonzo krijgt maar liefst 30 keer 5 sterren, wat echt heel erg positief is. Mocht je kiezen voor Bonzo Droog Senior, dan kan je kiezen uit zakken van 7,5 kilo of 15 kg. Ik zeg, zeker een aanrader. 

#4 Eukanuba Dog Mature & Senior – All Breeds – Lam/Rijst – Hondenvoer

Voor ieder hondenras op leeftijd, draagt Eukanuba bij aan de gevoelige huid en de gevoelige maag van jouw senior hond. De brokken zelf zijn rijk aan lamsvlees. Doordat de brokken lamsvlees en rijst bevatten, optimaliseren ze de spijsvertering en bevordert het de opname van voedingsstoffen. Dat is allemaal klinisch en professioneel bewezen. De dierlijke eiwitten zorgen ervoor dat de spieren van de hond soepel en sterk blijven. Daarnaast zorgt het calcium ervoor dat de botten sterk en gezond blijven. 

Je ziet dat het hondenvoer van Eukanuba genoeg bevat om jouw hond gezond te houden. Met het voer van Eukanuba, weet je zeker dat jouw senior hond aan zijn voedingsstoffen komt en gezonde voeding binnen zal krijgen. 

#5 Smölke Senior Medium – Kip  

Oudere honden zijn vaak wat minder actief en daarom hebben ze ander voer nodig dan een jongere hond. Bij senior hondenvoer is het belangrijk dat het voer meer eiwitten bevat, voor het behoud van onder andere gezonde gewrichten. Het hondenvoer van Smölke is hierbij een perfecte keuze.

Het voer bevat de nodige eiwitten voor het behoud van gezonde gewrichten en draagt bij aan optimale verteerbaarheid van het voedsel. Op deze manier krijgt de hond minder last van zijn darmen of maag, een veelvoorkomende ouderdomsklacht. Daarnaast beschikt Smölke hondenvoer over genoeg Vitamine E, wat bijdraagt aan het gezond ouder worden van jouw senior viervoeter. Het voer is geschikt voor honden vanaf 7 jaar met een volwassen gewicht (tussen de 10 en 30 kilo). 

#6 Cavom Compleet Hondenvoer 

Deze hondenbrokken van Cavom zijn speciaal ontwikkelt voor de oudere hond van 7 jaar en ouder. Dit voer onderscheidt zich, doordat het geen granen bevat. Dat maakt dat dit senior hondenvoer graanvrij is. Bij sommige honden kunnen granen een heftige reactie geven op het maag- en darmkanaal. Dit voer heeft geen speciaal voedseldoel, en mag dus aan iedere hond gegeven worden. Het voer bevat de juiste voedingsstoffen, wat ervoor zorgt dat gewrichten en spieren soepel blijven. Het voer bevat alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft op zijn oude, senior dag. 

#7 Eukanuba Caring Senior Large Breed Kip

Als laatste is dit weer hondenvoer van het merk Eukanuba. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is Eukanuba is goed merk op het gebied van senior hondenvoer. 

Deze variant van Eukanuba is geschikt voor senior honden vanaf 8 jaar. Het voer is rijk aan kip en bevat geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen, wat een erg prettig idee is natuurlijk. Het voer bevat voedingsstoffen, die een positieve werking hebben op de werking van de spijsvertering, het immuunsysteem en een gezonde huid en vacht. Alles wat de senior hond nodig heeft, zit verwerkt in het hondenvoer. Uiteraard zorgt de kip voor voldoende eiwitten, die bijdragen aan het behoud van sterke en soepele spieren. Kortom, het voer van Eukanuba is een toppertje voor jouw trouwe viervoeter. 

Waar let je op bij het aanschaffen van senior hondenvoer?

Je hebt hierboven een top 7 kunnen lezen van het beste hondenvoer. Het gaat er niet om welk hondenvoer het beste is en welke niet, maar er wordt puur een vergelijking van senior hondenvoer gemaakt. Zo kan jij je keuze gaan maken. Voordat je dat doet, zijn er een aantal dingen waar jij op moet letten:

 • Zorg dat het hondenvoer geschikt is voor de leeftijd van jouw senior hond.
 • Bij sommige varianten van senior hondenvoer geld een bepaald gewicht, let hierop bij het aanschaffen.
 • Let erop dat het hondenvoer de juiste hoeveelheid eiwitten bevat.
 • Zorg ervoor dat het hondenvoer de goede vitaminen bevat, dit heeft een positieve werking op de oude dag van jouw hond. 
 • Heeft jouw hond een bepaalde allergie? Wees er dan zeker van dat het voer niet de verkeerde ingrediënten bevat. 

Conclusie

Zodra honden ouder worden en we spreken van een senior hond, hebben ze andere eetbehoeften dan bijvoorbeeld een puppy. Senior hondenvoer is hierbij zeer aan te raden. Dit hondenvoer draagt positief bij aan de oude van jouw hond. Op deze manier blijft jouw hond zo lang mogelijk gezond en vitaal. Want dat is immers wat je wil, toch? 

Wil jij overgaan op senior hondenvoer, maar weet je niet helemaal voor welke variant je moet gaan? Lees dan de bovenstaande top 7. Hierin staan verschillende soorten hondenvoer die perfect zijn voor jouw senior hond. Je kunt ook nog informatie opdoen in onze kennisbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *