De 6 beste muilkorven voor honden in 2022

Hond Muilkorf

Heb jij een hond die vaak blaft of de neiging heeft om te bijten? Dat kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken en daarom is het gebruik van een muilkorf in dit geval onvermijdelijk. Voor sommige hondenrassen is het dragen van een muilkorf zelfs verplicht in Nederland.

Heb jij ook een hondenras waarbij een muilkorf dragen verplicht is of vertoont jouw hond gevaarlijk gedrag? Dan ben jij vast op zoek naar een geschikte muilkorf voor hem of haar.

Dat komt goed uit. In dit artikel lees je namelijk alles over muilkorven voor honden. Ik leg uit wat een muilkorf precies is, wat de voor- en nadelen zijn én je krijgt een top 6 van beste muilkorven voor honden. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees het artikel dan helemaal tot het einde.

Wat zijn muilkorven voor honden

Misschien ben je al een beetje op de hoogte wat betreft muilkorven voor honden. Toch wil ik het je nog even kort uitleggen, zodat je er een beter beeld bij hebt.

Een muilkorf is een korf met gaatjes, die je over de bek van je hond bevestigd. De korf word met riempjes vastgemaakt. De muilkorf voorkomt dat je hond gaat bijten, gaat happen of veel gaat blaffen. Simpeler kan ik het eigenlijk niet aan je uitleggen. Houd er wel rekening mee dat een muilkorf geen permanente oplossing is. Je hond mag deze nooit te lang dragen en alleen bij noodzakelijke situaties als het echt even niet anders kan.

Voor sommige hondenrassen is een muilkorf dragen in Nederland zelfs verplicht. Bijvoorbeeld voor de Pitbull, de Rottweiler en de Bull Terriër.

Wat zijn de voor- en nadelen van muilkorven?

Aan muilkorven voor honden zitten heel veel voordelen. Dat kan ik je alvast verklappen. De vraag die je jezelf misschien nu wel stelt, is of er ook nadelen zitten aan een muilkorf. Daar gaan we nu samen achter komen door deze op een rijtje te zetten. Om te beginnen met de voordelen van muilkorven voor honden:

 • Waarborgt de veiligheid van jou en van je omgeving tijdens een wandeling of tijdens een bezoekje aan de dierenarts.
 • Een goede oplossing wanneer je hond bijvoorbeeld stenen of andere niet-eetbare dingen eet.
 • Voorkomt overmatig blaffen.
 • Voorkomt dat je hond iemand of een andere hond gaat bijten.
 • De meeste muilkorven voorkomen veel dingen, maar kunnen je hond nog gewoon laten drinken en hijgen.

Zitten er ook nadelen aan muilkorven voor honden? We gaan er nu achter komen. Hieronder vind je ze:

 • De muilkorf voorkomt dus dat je hond gaat bijten of blaffen. Mocht je hond per ongeluk in gevecht komen met een andere hond, kan hij zich moeilijk verdedigen of van zich afbijten.
 • Sommige muilkorven laten het drinken of hijgen niet toe, zo strak zitten deze. Dat is niet de bedoeling.
 • De traditionele muilkorven kunnen er best angstaanjagend uit zien.

Je ziet dat het veel meer voordelen als nadelen zijn. We kunnen nu wel stellen dat muilkorven voor honden veel voordelen kennen. Iets om mee te nemen in je beslissing.

Dit is de top 6 van beste muilkorven voor honden

Ben jij zo onderhand nieuwsgierig geworden naar deze top 6 van beste muilkorven voor honden? Hieronder vindt je het uitgebreide overzicht met de 6 beste muilkorven voor honden.

#1 Beeztees Comfort Muilband – Hond – L – 18-24 cm

Dit is een zogenoemde muilband van het bekende merk Beeztees. Dit is een verstelbare band die je heel erg makkelijk over de bek van je hond kan schuiven en dus voorkomt dat je hond gaat bijten of onnodig gaat blaffen. De muilband oogt wellicht wat vriendelijker dan een traditionele muilkorf, mocht je daarnaar op zoek zijn.

De muilband is gemaakt van het zachtste materiaal, zodat je hond er tijdens het dragen geen last van zal hebben. Dat is een hele geruststellende gedachte. Aan de onderkant van de muilband bevindt zich een laagje met ventilatiegaas, waardoor de vacht van je hond optimaal kan blijven ademen en er geen irritaties veroorzaakt worden. Je hond zal er dus helemaal geen last van krijgen.

De muilband is verstelbaar en dat maakt dat hij voor bijna ieder hondenras heel erg geschikt is. Naast de verstelbaarheid, zijn er ook nog verschillende maten verkrijgbaar.

#2 KARLIE Halsband Muilkorf Hond Kunststof – Zwart

Deze traditionele muilkorf voor honden is van het merk Flamingo. Dit is vast de muilkorf zoals je hem kent. Maak je geen zorgen, het is een hele vriendelijke en comfortabele muilkorf voor je hond om te dragen. Hij zal hier geen enkel ongemak aan ondervinden.  

De muilkorf is zwart en gemaakt van het materiaal kunststof. Dat betekent dat het geen scherp materiaal is en je hond er geen lelijke wondjes of plekjes aan zal overhouden. De riempjes van de muilkorf zijn helemaal verstelbaar en dus op maat te maken voor je hond. Zeker een aanrader.

#3 Nobby Muilkorf Voor De Hond – Maat L – Zwart

Deze muilkorf van Nobby is ook weer een soort band die je over de bek van je hond kan schuiven. Dit voorkomt bijten, blaffen en happen. Je kan het vergelijken met een soort tuigje. Dat is het in principe ook.

De muilkorf is helemaal te verstellen met de banden. Zo zal de band altijd comfortabel zitten bij je hond en zal hij er totaal geen last van krijgen. De muilkorf is gemaakt van nylon. Dat betekent dat het gemaakt is van het zachtste materiaal en dat het niet in zijn huid zal gaan snijden. Met een gerust hart kan je hond deze muilkorf dragen.

De muilkorf voorkomt bijten en blaffen, maar het sluit zijn bek niet volledig af. Hij kan tijdens het dragen gewoon nog drinken en hijgen. De muilkorf van Nobby is niet alleen comfortabel, maar ook diervriendelijk. Deze muilkorf is verkrijgbaar in 3 verschillende maten.

#4 Baskerville Ultra Muzzle – Muilkorf Hond – Maat 5 – Zwart

De muilkorf van Company of Animals is speciaal ontwikkelt voor het comfort en de veiligheid. Het materiaal van de muilkorf is duurzaam materiaal en zeer comfortabel voor je hond. Je hond zal het dragen van de muilkorf niet als vervelend of als pijnlijk gaan ervaren.

De muilkorf zal goed op zijn plek blijven zitten door de veiligheidsband. Hoewel het materiaal sterk en duurzaam is, blijft het toch flexibel en niet stug. Het handige aan deze muilkorf is, dat deze aan de halsband van je hond bevestigd kan worden, wat voor nog meer comfort zorgt.

Hoewel de muilkorf voorkomt dat je hond gaat blaffen of bijten, kan hij wel genieten van een lekkere snack of een slokje water. De muilkorf van Company of Animals is verkrijgbaar in verschillende maten.

#5 Muilband 4 Snuitje

De muilband van het merk Mikki word vaker aangeraden door de meeste dierenartsen. In dat geval kan je er zeker vanuit gaan dat het een hele goede muilband is van de beste kwaliteit. En dat is ook zo.

De muilband is gemaakt van nylon. Dit is erg zacht en comfortabel materiaal voor je hond. De muilband zal dus niet gaan knellen of irriteren bij hem of haar. Daarnaast is ook deze muilband helemaal verstelbaar, zodat hij altijd goed bij je hond zal passen.

#6 Baskerville Muilkorf Hond Baskerville Nummer 4 – 1 stuk

Baskerville ultra muzzle muilkorf – nr 4 – 1 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com

Als laatste is dit een traditionele muilkorf van het merk Baskerville. De muilkorf is aan de zijkant met de riempjes verstelbaar en is volledig gemaakt van het zachtste plastic. Ook de gespen van de riempjes zijn bedekt met dit zachte plastic, zodat deze niet kunnen snijden in de huid van je hond. Hoewel het dragen van een muilkorf best wennen kan zijn, zal je hond er geen last van krijgen.

Hoewel de bek van je hond helemaal is bedekt met deze muilkorf, zal hij nog steeds voldoende kunnen drinken en hijgen om de warmte te kunnen kwijtraken.

Waar let je op bij het aanschaffen van een muilkorf?

Goed, na alle informatie over muilkorven weet je nu ook welke de beste zijn voor jouw hond. Aan de hand van de top 6 kan je een keuze maken die past bij jou en je hond. Voordat je je keuze daadwerkelijk gaat maken, is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je hond de muilkorf comfortabel kan dragen en dat deze geen problemen gaat veroorzaken. Daarom dat je op een aantal dingen moet letten voordat je een muilkorf gaat aanschaffen:

 • Materiaal: Je hond gaat de muilkorf regelmatig dragen. Zorg daarom voor optimaal comfort. Dit doe je door te kiezen voor zacht materiaal. Voorbeelden hiervan zijn nylon of kunststof.
 • Afmeting: Zorg ervoor dat de muilkorf goed past bij je hond. Een te grote muilkorf heeft niet zoveel zin en een te kleine muilkorf is voor je hond totaal niet comfortabel. Houd daar rekening mee.
 • Drinken en hijgen: Je hond raakt de warmte kwijt door te hijgen en door water te drinken. Wees er zeker van dat de muilkorf dit toelaat en de bek niet volledig afsluit.
 • Gebruik hem niet te vaak: Gebruik de muilkorf nooit te veel. Het is niet de bedoeling dat je hond de muilkorf de hele dag draagt of dat het dient als straf. Gebruik de muilkorf alleen om de veiligheid te waarborgen. Bijvoorbeeld tijdens een dierenarts bezoek of een wandeling.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over muilkorven voor honden. Je hebt kunnen lezen wat een muilkorf precies is en je weet wat de voor- en nadelen hiervan zijn. In de top 6 vindt je 6 muilkorven voor honden die heel erg geschikt zijn voor jouw hond.

Voordat je een muilkorf aanschaft, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houd. Wat die punten inhouden? Dat lees je in het overzicht hierboven.

Op zoek naar een ander product voor jouw trouwe viervoeter? Kijk eens in het productenoverzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *