De 6 beste hondenpoepschepjes in 2022

hondenpoep

Miljoenen mensen in Nederland zijn de eigenaar van een hond. Een hond als huisdier brengt ontzettend veel plezier en ook ontspanning met zich mee. Dagelijks moeten deze honden hun behoefte doen. Die behoefte kan soms per ongeluk op een plek gebeuren waar het niet helemaal de bedoeling is. Bijvoorbeeld op de stoep, straat of op een grasveld waar dat verboden is. Een hondenpoepschep voorkomt dat je de hondenpoep met je handen moet weghalen of het poepzakje mee moet nemen.

Tegenwoordig is het verplicht om als hondeneigenaar poepzakjes bij je te dragen en dit op te ruimen. Ik kan me voorstellen dat je daar als baasje tegenop ziet. Hoewel het je eigen hond is, is het natuurlijk niet prettig om iedere keer zijn behoefte te moeten opruimen. Ben jij op zoek naar een handige oplossing voor het opruimen van hondenpoep? Een hondenpoepschep is in dit geval een hele goede oplossing voor jou.

Wil jij graag meer te weten komen over een hondenpoepschep? Lees dit artikel dan helemaal tot het einde en kom daarachter.

Wat is een hondenpoepschep?

Het is dus heel erg belangrijk om de behoefte van je hond op te ruimen. Zeker als hij dit heeft gedaan op een plek die verboden is of niet zo handig is. Bijvoorbeeld midden op de stoep of op een grasveld waar kinderen spelen. Het is daarnaast ook verplicht om altijd poepzakjes bij je te dragen.

Het opruimen van deze behoefte, dat is niet zo’n fijn klusje. Dat ben je vast wel met me eens. Ik kan me voorstellen dat je daar zelfs tegenop ziet. Hoe ruim je de behoefte van je hond of het poepzakje op een hygiënische manier op? Dat kan je doen met een hondenpoepschep.

Een hondenpoepschep heb je in twee varianten. Je hebt hem als een soort grijpmachine en als een daadwerkelijk schepje. Daar kan jij straks je keuze uit gaan maken. In principe kan je met een hondenpoepschep de behoefte van jouw hond op een hygiënische manier opruimen. Op deze manier hoef je je handen niet te gebruiken en hoef je in de meeste gevallen niet eens te bukken. Misschien heb ik het kort uitgelegd, maar veel spannender is het eigenlijk niet.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenpoepschep?

Je zou zeggen dat aan een poepschep heel erg veel voordelen zitten. Dat is ook zo. Maar, zitten er eigenlijk ook nadelen aan een hondenpoepschep? Daar gaan we zo achter komen door deze twee op een rijtje te zetten. Te beginnen met de voordelen:

 • Een hygiënische manier om de hondenpoep te kunnen opruimen.
 • Kies je voor een grijpmachine, dan is dit een langere stok en hoef je dus niet meer te bukken of door je knieën te gaan.
 • Ze zijn erg licht in gewicht.
 • Je kan hem makkelijk overal mee naar toe nemen.
 • Te gebruiken voor zowel kleine als grote honden.
 • Heb jij een kat? Dan kan een hondenpoepschep ook voor je kat gebruikt worden.

Dat is een heel erg mooi lijstje met voordelen. Dan nu de nadelen. Zijn er überhaupt nadelen aan een hondenpoepschep?

 • Hoewel een hondenpoepschep erg licht in gewicht is en daardoor makkelijk mee te nemen is, loop je altijd met iets extra’s in je handen tijdens het uitlaten. Dat kan best vervelend zijn en aar zul je wel rekening mee moeten houden.

Dit zijn de 6 beste hondenpoepschepjes!

Inmiddels ben je heel wat te weten gekomen over de hondenpoepschep. Je weet wat het precies is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Je bent er helemaal aan toe om een eigen hondenpoepschep aan te schaffen.

Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken, dan zit je hier helemaal goed. Je vindt hier een top 6 met daarin de beste hondenpoepschepjes van dit moment. Neem deze top 6 goed in je op en maak daarna een definitieve beslissing. Ik weet zeker dat hier iets voor je tussen gaat zitten.

#1 Poepopruimer – RuwieBo

Heb jij inmiddels last gekregen van nek- en rugklachten door het opruimen van hondenpoep? Je moet toch voorover bukken om dit te kunnen opruimen. In dat geval is de hondenpoepschep van RuwieBo de perfecte oplossing voor jou.

Deze poepschep is namelijk 60 cm lang, waardoor je nooit meer hoeft te bukken. Op deze manier worden je nek en rug niet meer belast. De hondenpoepschep is blauw van kleur en dat maakt dat hij lekker opvalt. Naast de poepschep krijg je er ook een gratis poepzakjes en een bijpassende dispenser bij. Kortom, deze poepopruimer van RuwieBo is zeker zijn eerste plaats waard.

#2 Hondenpoepschep – 85 cm

Mocht je een nóg langere hondenpoepschep willen hebben, dan zou je voor deze hondenpoep schep van 85 cm kunnen gaan. Op deze manier weet je zeker dat je nooit meer hoeft te bukken om de hondenpoep om te kunnen ruimen. Je nek en rug blijven vrij van klachten. Dat is een fijn vooruitzicht, toch?

De schep heeft een handig knijp systeem, waardoor je de zakjes nooit meer met je handen hoeft aan te raken en hoeft op te ruimen. Dat doet deze handige hondenpoep schep voor je.

#3 Flamingo Honden Poep Opruimset Ricky – Zwart – 14 x 13.5 x 59 cm

Mocht je op zoek zijn naar een hondenpoep opruimset, dan is deze opruimset van Flamingo een hele goede keuze voor jou. De set zorgt ervoor dat jij op een makkelijke en snelle manier de hondenpoep en poepzakjes kan opruimen.

De hondenpoep opruimset bestaat uit twee harken en de schep zelf. Op deze manier is bukken verleden tijd en hoef je er niet meer tegenop te zien om de poepzakjes op te ruimen. De set is zwart van kleur, wat hem een hele mooie en moderne uitstraling geeft.

#4 Poop Grabber Scoop – Poepschep

Deze poepschep van Pawise heeft een lange stok van maar liefst 71 cm. Dit voorkomt dat je moet bukken én dat je de poepzakjes met je handen moet oprapen. Deze hondenpoepschep doet dat namelijk allemaal voor jou.

Het handvat van de schep heeft een handig hendeltje, waardoor de hondenpoep of het poepzakje handig worden opgeschept. Je merkt het al, de Pawise hondenpoepschep is een hele handige en goede keuze voor het scheppen van hondenpoep.

#5 Hondenpoepschep 40 cm – Set Van 2 Stuks

Wil jij een hondenpoep schep die wat makkelijker kan opbergen? Deze poepschep van Handiscoop kan weleens aan al jouw verwachtingen en wensen gaan voldoen.

De Handiscoop is namelijk 40 cm. Dat maakt dus dat je deze wat makkelijker kan opbergen in de schuur én je nog steeds niet hoeft te bukken voor het oprapen van hondenpoep of het poepzakje. Twee vliegen in één klap. Het handvat van de hondenpoepschep bevat een hendel, waardoor alles automatisch opgepakt kan worden. Je hoeft nooit meer tegen vieze klusjes op te zien. Gaat je hondenpoepschep kapot of ben je hem even kwijt? Geen probleem. Bij aanschaf krijg je een set van twee schepjes. Handig, toch?

#6 Hondenpoep Schepje Blauw – 28 cm

Als laatste is dit een traditionele hondenpoepschep in het blauw. Deze hondenpoepschep herken je ongetwijfeld. Is deze minder dan de andere schepjes? Absoluut niet.

Hoewel je bij deze hondenpoepschep zal moeten bukken, is hij wel erg handig in gebruik. Je kan hem makkelijk opbergen en je hoeft nog steeds niks met je handen aan te raken, mocht je daar tegenop zien. Al met al is dit een hele goede hondenpoepschep.

Waar let je op bij het aanschaffen van een hondenpoepschep?

Je bent op dit moment bijna aan het einde gekomen van dit artikel over hondenpoepschepjes. Je hebt heel erg veel handige informatie gekregen en een top 6 met daarin de beste hondenpoepschepjes van dit moment en bent bijna klaar om een eigen hondenpoepschep aan te gaan schaffen.

Voordat je daadwerkelijk overgaat op de aanschaf hiervan, zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. In combinatie met de top 6, kan jij een hele goede hondenpoepschep gaan aanschaffen. Waar je precies op moet letten bij het aanschaffen van een hondenpoepschep? Dat lees je in het onderstaande overzicht:

 • Afmetingen: Heb jij last van nek- en rugklachten of zou je deze graag willen voorkomen? Kies dan voor een hondenpoepschep die een wat langere stok heeft. Zo voorkom je dat je moet bukken en blijven je nek en rug vrij van klachten.
 • Prijskaartje: Wat zou je kwijt willen of kunnen aan een hondenpoepschep? Maak dat besluit van tevoren en baseer daar je uiteindelijke keuze op. Dat maakt het misschien al een stukje makkelijker.
 • Opbergen: Waar wil je de hondenpoepschep gaan opbergen? Mocht je weinig ruimte hebben om deze te kunnen opbergen, is het handig om voor een kleinere schepjes te kiezen. Heb je wel veel ruimte, dan maakt dat natuurlijk niks uit.
 • Tijdens het uitlaten: Wil je de hondenpoepschep meenemen tijdens het uitlaten? Houd er dan rekening mee dat je altijd iets extra’s bij je hebt tijdens het uitlaten. Let in dat geval op het gewicht en het formaat.

Op zoek naar een ander product voor jouw trouwe viervoeter? Kijk eens in het productenoverzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *