De 6 beste hondenfietskarren in 2022

Een dagje op stap gaan met de hond is niet altijd even makkelijk, maar een fietstochtje organiseren op een zomerse dag is zelfs nog moeilijker. Sommigen laten hun hond naast de fiets lopen, maar dat is alleen veilig als je hond goed getraind is of wanneer je een hondenfietsbeugel hebt.Ook je hond in een mandje plaatsen aan je stuur is niet altijd een goed idee. Voor grotere honden, of meerdere honden, kan een mandje zelfs niet eens worden gebruikt. Gelukkig bestaat er een oplossing: een hondenfietskar.

Net zoals er van die karretjes bestaan om je kinderen te vervoeren met de fiets, bestaan er ook van die karretjes die perfect geschikt zijn om je honden te vervoeren. Een pet trailer, zoals die karren worden genoemd, zijn de ideale manier om jouw honden op een veilige manier te transporteren met de fiets. Je moet nooit nog een gezellig fietstochtje aan je laten voorbijgaan en de hondjes kunnen gezellig mee. In dit artikel zullen we uitzoeken wat volgens ons de beste fietskarren zijn voor je viervoeter. We zullen ook even inzoomen op de voordelen die zo’n fietskar met zich meebrengt.

Wat zijn de voordelen van een hondenfietskar?

Een fietskar biedt vele mogelijkheden, maar vooral de veiligheid is een punt dat ons enorm aanspreekt. Een hond in een mandje plaatsen is steeds een risico, je weet namelijk nooit dat de hond zou verschieten of proberen te springen. In een hondenfietskar zit de hond stevig vast en heeft hij voldoende ruimte om wat te spelen en eens van positie te veranderen. Tevens worden hondenfietskarren vaak ook gemaakt in opvallende kleuren, waardoor ze goed zichtbaar zijn in het verkeer. Dat is niet alleen positief voor de veiligheid van je hond, maar ook meteen voor jouw eigen veiligheid, ook jij bent beter zichtbaar op je fiets.

Naast de veiligheid, is een hondenkar ook ideaal om jouw hond te beschermen tegen wind en rondvliegende bladeren. Door de overkapping zit jouw hond niet meer in de trok en heeft hij dus minder kans om een virus of een bacterie op te lopen.


Is je hond wat aan de zware kant? Dan zou je al snel extra hard moeten trappen als hij in een mandje zit. Voor grotere honden is het zelfs niet mogelijk om ze mee te nemen op de fiets. Een hondenfietskar is niet alleen ideaal voor je hond, maar ook enorm gebruiksvriendelijk voor jou. Doordat de kar heel stabiel op de weg staat, heb je geen last van de schokken als jouw hond zich zou verplaatsen.

Wat zijn de beste hondenfietskarren?

Hier zal ik jullie 6 praktische hondenfietskarren voorstellen die ik speciaal voor jullie heb geselecteerd.

#1 Duvo+ Fietskar Pet trailer 80×56,5x63cm

Duvo+ Fietskar Pet trailer 80×56,5x63cm Grijs Oranje

Verkrijgbaar bij

bol.com

Ben je op zoek naar een goede en stevige kar? Dan is de DUVO+ fietskar vast en zeker iets voor jou. Door de ruime afmetingen is er voldoende plaats voor jouw trouwe viervoeter. Ook voor grotere en zwaardere honden kan je deze kar gebruiken, want ze heeft een capaciteit van maar liefst 40 kilogram.

Door de opvallende oranje kleur en de reflectoren is de kar goed zichtbaar op de weg, zelfs bij donker weer. Om ook voor hogere auto’s en vrachtwagens goed zichtbaar te zijn, is de kar zelfs voorzien van een extra vlaggetje. Naast het oranje, is het plastic van de kar voorzien van een grijze neutrale kleur. De twee kleuren passen heel mooi bij elkaar, waardoor de hondenfietskar er ook nog eens mooi uitziet.

De grote wielen zorgen er dan weer voor dat je de kar makkelijk kan voorttrekken. Je hoeft niet zo heel veel extra kracht uit te oefenen, enkel bij het vertrekken misschien. De wielen zijn tevens gemaakt van kwalitatief materiaal, waardoor deze fietskar goed op de weg ligt.

#2 Duvo+ Fietskar – 80cm x 56cm x 60cm – Grijs/Oranje

Wil je graag een iets kleiner model? Dan kan je ook kiezen voor deze DUVO+ fietskar die van uitzicht en materiaal identiek is, maar die wel 3 centimeter kleiner is. Hoewel het verschil dus niet zo groot is, kan het wel makkelijker zijn om deze kar op te bergen.

Ook dien je er rekening mee te houden, dat de capaciteit van deze kar al gelimiteerd wordt op 30 kilogram. Je moet voor jezelf uitmaken of je liever een groter type hebt, of je voldoende hebt aan deze kleinere kar.

#3 Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot

Beschik je liever over een neutralere kleur? Dan kan je kiezen voor deze grijs/zwarte hondenfietskar. Waarschijnlijk zijn er meer mannen die dit model verkiezen, aangezien de kar een stoere uitstraling heeft. Omdat een grijs/zwarte kar niet zo erg opvallend is, heeft ook deze hondenfietskar een rood vlaggetje meegekregen voor de veiligheid.

Op het vlak van fietskarren, is Keddoc een van de sterkste merken. Ze bieden kwalitatieve producten aan tegen een scherpe prijs. Wanneer je de materialen van de kar voelt, merk je meteen dat het kwalitatief zeer goed is. De kar is bestand tegen regenweer en wind.

In de stevige grote wielen zijn er ook nog eens extra reflectoren verwerkt. Die zorgen ervoor dat je ook nog ’s avonds de weg op kan met je viervoeter. Ga je bijvoorbeeld graag met de fiets naar het park? Dan zijn een extra paar reflectoren zeker handig tijdens de donkere winterdagen.

#4 Keddoc Honden Fietskar De Luxe Klein Grijs/Zwart

Aangezien we echt overtuigd zijn van de kwaliteit die Keddoc levert, hebben we niet één, maar zelfs twee modellen op ons lijstje gezet. Het vorige model dat we besproken hadden was een grote kar, voor een grote hond of meerdere kleintjes, maar deze kar is net wat kleiner.

Heb je maar één klein hondje, dan heb je zo’n groot model vast en zeker niet nodig. Een kleiner model is bovendien handiger op de weg, aangezien ze makkelijker te besturen is. Daarenboven is een kleinere kar ook minder zwaar, waardoor je minder hard moet trappen. Ook voor thuis is een kleine kar handiger. Je moet ze namelijk altijd ergens kunnen opbergen wanneer je ze niet gebruikt.


Wat de kleur en stijl betreft, is deze kar identiek aan de vorige. Ze beschikt over dezelfde neutrale grijze en zwarte kleuren. Daarnaast beschikt ook dit model over reflectoren en over een oranje vlaggetje voor de veiligheid.

#5 DoggyRide fietskar Novel 10

Vind je dat je hond echt alle luxe van de wereld verdiend? Zie je je hond soms aan voor je eigen kindje, waarvan je niet zou willen dat het iets te kort komt? Dan is deze innovatieve DoggyRide fietskar waarschijnlijk de beste keuze voor jou. De kar is gebouwd voor een hond die tot wel 50 kilogram weegt.

De fietskar beschikt over leuke extra’s, die het leven van je hond op de weg veel comfortabeler zullen maken. Zo is deze kar voorzien van een luxueuze zachte lig mat, die tevens genoeg grip voorziet, zodat je hond niet telkens wegschuift. Omdat ze bij DoggyRide weten dat je hond ook af en toe moet drinken onderweg, is de kar ook voorzien van een houder voor de waterfles.

Ook voor jou als mens zou het handig zijn om wat extra opbergruimte te hebben op de fiets. Om alle hondenspulletjes makkelijk te kunnen vervoeren, beschikt deze fietskar over een ruime imperiaal waarin je alles kwijt kan.

#6 Karlie Fietskar doggy liner DELUXE A’dam – 109 x 59 x 73 cm

Karlie Fietskar doggy liner DELUXE A’dam – 109 x 59 x 73 cm

Verkrijgbaar bij

bol.com

Als laatste heb ik deze ultragrote fietskar van het merk Flamingo geselecteerd voor jullie. De kar is eveneens gemaakt van grijze en zwarte materialen en beschikt over plastic zijwandjes. Bij de meeste andere karren die we besproken hebben, waren de wandjes gemaakt van net-stof, zodat de hond langs daar kon ademen. Om nog beter te beschermen tegen weer en wind, beschikt deze kar dus over plastic wanden in plaats van net-stof. De ademopening zit bij deze fietskar bovenaan en is voorzien van een afschermluikje voor als het regent.

Flamingo staat bekend om zijn innovatieve ideeën en degelijke producten. Op de kar is bijvoorbeeld een speciale coating aangebracht, die vuil- en waterafstotend werkt. Dit moet er mede voor zorgen dat je de kar makkelijk kan reinigen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een hondenfietskar?

Een hondenfietskar koop je niet voor even, maar die koop je voor een hele lange tijd. Daarom is het belangrijk dat je met verschillende zaken rekening houdt. Om er lang van te kunnen genieten, is kwaliteit een minimumvereiste. Alle karren die we hier hebben opgenomen, zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Ook moet je je voor de aankoop afvragen hoe groot de kar kan en mag zijn. Aan de ene kant dien je rekening te houden met de opbergruimte die je thuis hebt, maar aan de andere kant moet je ook nadenken over jouw hondenfamilie. Heb je één hond, heb je er meerdere, of wil je er in de toekomst misschien nog bijkopen? In principe is meer plaats natuurlijk altijd beter, maar zorg er ook voor dat de kar niet overdreven groot is, zodat je hond niet telkens wegschuift.

Tot slot speelt ook de prijs een belangrijke rol. Hoeveel wil je aan de fietskar besteden? Je dient er rekening mee te houden dat een fietskar voor een hond gemiddeld zo’n 150 euro kost.

Tot slot

Wij hopen dat je met bovenstaande tips en voorbeelden van de hondenfietskar een keuze kunt maken voor het kopen van een hondenfietskar voor jouw hond. Voor andere producten zoals deze kun je een kijkje nemen op onze producten pagina hier vind je producten zoals hondenfietsbeugel, hondenbenchhondenmanden en meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *