De 6 beste hondencamera’s in 2022

Ben jij vaak van huis en moet je je hond dan alleen laten? Dat is helaas onvermijdelijk. Om je te blijven zien wat je hond aan het doen is, kun je ervoor kiezen om een hondencamera aan te schaffen. Zo kun jij altijd je hond in de gaten houden en weet jij precies wat hij aan het doen is. Ben je op zoek naar de beste hondencamera voor jouw hond? Dan zit je hier goed. In het onderstaande artikel vind je alles over hondencamera’s en vind je een top 6 van beste hondencamera’s.

Wat is een hondencamera?

Een hondencamera is een speciale camera die jou als baasje in staat stelt om je hond ten alle tijden te blijven zien. Zeker wanneer jij vaak van huis bent voor werk, dan kan ik me voorstellen dat jij het lastig vindt om je hond alleen thuis te laten. Je hebt totaal geen idee wat hij allemaal aan het doen is. Een hondencamera aanschaffen kan je hierbij helpen. Waar je ook bent kan jij je hond blijven zien en weet jij precies wat hij aan het doen is.

Je wordt er als baasje niet vrolijk van wanneer je bij thuiskomst merkt dat de boel gesloopt is. Door de hondencamera kan je dit allemaal in de gaten houden, en kan je bij sommige camera’s je hond toespreken via een microfoon. Daarnaast is een hondencamera erg goed voor de veiligheid. Je kan niet alleen zien wat je hond uitspookt, maar ook wat er in- en rondom het huis allemaal gebeurt. Je hoeft nooit meer met een onderbuikgevoel het huis te verlaten.

Zijn er voor- en nadelen aan een hondencamera?

Aan ieder product kunnen voor- en nadelen zitten. Zo ook bij het gebruik van een hondencamera kan je deze verwachten. Om je hier een duidelijker beeld van te schetsen, heb ik deze uitgebreid voor jou op een rijtje gezet. Dat overzicht vind je hieronder. Laten we eerst beginnen met de voordelen van een hondencamera.

  • Een goed middel voor het hooghouden van de veiligheid in- en rondom je huis.
  • Biedt de mogelijkheid om je hond te blijven zien bij afwezigheid.
  • Een oppas regelen voor je hond is helemaal niet meer nodig bij het gebruik van een hondencamera.
  • Heeft de camera een ingebouwde microfoon? Dan kan je blijven communiceren met je hond. Erg fijn voor kleine- of bange hondjes.
  • Is jouw hond een sloper? Dan kan jij de hele dag precies zien wat hij aan het doen is.
  • Ben jij op vakantie en is je hond bij de oppas? Dan kan je er ook voor kiezen om de camera in te stellen bij het oppasadres. Dat geeft misschien een fijn gevoel.

En dan nu de nadelen:

  • Hoewel een hondencamera niet heel erg duur hoeft te zijn, hangt er natuurlijk wel een bepaald prijskaartje aan. Dat kan een nadeel zijn.
  • Heeft de camera geen microfoon? Dan kan je helaas niet communiceren met je hond.
  • Werkt de camera op batterijen? Dan zal je altijd in de gaten moeten houden of de batterijen wel vol genoeg zijn.

Of je deze voor- en nadelen laat meewegen in jouw beslissing om een hondencamera te gaan aanschaffen, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Misschien wordt het nu makkelijker om een keuze te gaan maken.

Op zoek naar de beste hondencamera? Bekijk hier de top 6!

#1 Smart Automatic Pet feeder met Full-HD Camera

Verkrijgbaar bij

bol.com

#2 Wifi draadloze IP bewaking honden / huisdieren HD camera met Accu Plug & Play

Verkrijgbaar bij

bol.com

#3 Huisdiercamera incl 16GB SD kaart zwart – WiFi – notificatie bij blaffende hond

Verkrijgbaar bij

bol.com

#4 Furbo Hondencamera snackuitgave Hondenvoederapparaat, honden camera

Verkrijgbaar bij

bol.com (€249,95)

#5 Babyfoon Met Camera – Babyfoon Met Camera En App – Babyfoon met Wifi – Hond

Verkrijgbaar bij

bol.com

#6 Automatische Voerbak voor Kat en Hond – Voerautomaat met Camera, App en WiFi – Voederbak – Incl. Gratis E-Book

Verkrijgbaar bij

bol.com (€107,00)

Je hebt tot nu het een en ander kunnen lezen over wat hondencamera’s precies zijn, waar je hem voor gebruikt en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Nu je dit allemaal weet, ben je vast erg benieuwd welke hondencamera het beste is en waarom. Dat komt goed uit, want hieronder staan de 6 beste hondencamera’s beschreven waar jij je keuze uit kunt gaan maken.

#1 Smart Automatic Pet Feeder Met Full-HD Camera

Op de eerste plek staat deze hondencamera van het merk Skymee. Het handige aan deze hondencamera is dat het ook nog eens een automatische voerbak is. Twee vliegen in een klap. De ingebouwde camera is een Full-HD camera, waardoor jij altijd beschikt over de beste kwaliteit videobeelden. Dag en nacht kan jij je hond blijven zien, dat is een fijn idee. Toch?

De automatische voerbak bevat een livestream functie, waardoor jij in staat bent om live met je hond te communiceren. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld van huis bent voor werk of een dagje weg. Naast het communiceren, kan je je hond ook op afstand blijven voeren. Doormiddel van de handige app kan je dat gewoon regelen op je smartphone. Je hoeft je buurman of buurvrouw helemaal niet te vragen om je hond te voeren wanneer jij van huis bent, dan kan jij zelf doen. De hondencamera van Skymee is zeker een aanrader wat betreft hondencamera’s.

#2 Wifi Draadloze IP Bewaking Honden/Huisdieren HD Camera

Wifi draadloze IP bewaking honden / huisdieren HD camera met Accu Plug & Play

Verkrijgbaar bij

bol.com

Deze hondencamera van Golden Note is een ideale camera voor thuis, maar ook om mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie. Doordat de camera helemaal draadloos is, ben je niet afhankelijk van stopcontacten. Met de gratis app voor je smartphone kan jij je hond ten alle tijden volgen en in de gaten houden. Ook krijg je berichten zodra er enige beweging plaats vindt in de ruimte. Erg inbraak-proof en goed voor de veiligheid.

Ook ’s nachts is het bekijken van de videobeelden geen probleem doordat je de nachtvisie kan instellen. Kijk mee met jouw hond op ieder moment van de dag. Mocht je de beelden willen opnemen en op een later moment willen terugkijken, dan kan je heel eenvoudig een SD-kaart inpluggen. De hondencamera van Golden Note is heel erg veelzijdig en handig in gebruik.

#3 Huisdiercamera Incl. 16GB SD Kaart

Huisdiercamera incl 16GB SD kaart zwart – WiFi – notificatie bij blaffende hond

Verkrijgbaar bij

bol.com

Deze hondencamera van BS Producten is een handige camera, inclusief een SD kaart van 16GB. Bij aanschaf krijg je deze er gewoon bij. De SD kaart zorgt ervoor dat je de opgenomen videobeelden terug kunt kijken. De beelden kan je opslaan op je SD kaart of in de Cloud. Niet alleen handig, ook erg leuk.

De camera kan zowel horizontaal als verticaal draaien. Dit zorgt ervoor dat je de hele ruimte door kan kijken en je hond kan blijven zien. Via een eenvoudig app voor je smartphone kan je de camera bedienen en kan je je hond op ieder gewenst moment in de gaten houden. Spreek een boodschap in om hem te laten weten dat hij niet alleen is. Ook deze hondencamera is weer een grote aanrader.

#4 Furbo Hondencamera Snackuitgave Hondenvoederapparaat, Hondencamera

Met de hondencamera van Furbo kan je je hond niet alleen zien, maar kan je hem ook snacks geven. Hoe tof is dat? Download de gratis app voor je smartphone, en vul de Furbo met de lievelingssnacks van jouw hond. Ten alle tijden kan jij je hond belonen met een heerlijke snack, zelfs als jij even niet thuis bent.

Natuurlijk zit er ook een ingebouwde camera in de Furbo, waardoor jij je hond bij afwezigheid in de gaten kan houden. Het fijne hieraan is, dat je ook gebruik kan maken van de microfoon die tweezijdig kan communiceren. Jij kan dus met je trouwe viervoeter communiceren. Zo kan je hem altijd corrigeren of geruststellen. Je hond zal niet eens merken dat jij even niet thuis bent.

#5 Babyfoon Met Camera – Babyfoon Met Camera En App

Babyfoon Met Camera – Babyfoon Met Camera En App – Babyfoon met Wifi – Hond

Verkrijgbaar bij

bol.com

Laat je vooral niet misleiden door de titel, want natuurlijk kan deze camera gewoon ingezet worden voor je hond. De camera werkt volledig op Wifi en geeft ook weer de mogelijkheid om van twee kanten te communiceren.

Bedien met de app gemakkelijk de camera. Zet hem bijvoorbeeld wat hoger of lager voor een beter beeld van de ruimte. Allemaal te regelen vanaf je smartphone. Plug een SD kaart in om videobeelden op te nemen en op een later moment te kunnen terugkijken. Deze camera is ook te gebruiken als babyfoon, mocht je hem voor je hond niet meer willen gebruiken. Ideaal.

#6 Automatische Voerbak Voor Kat En Hond – Voerautomaat Met Camera, App En Wifi – Voederbak

Automatische Voerbak voor Kat en Hond – Voerautomaat met Camera, App en WiFi – Voederbak – Incl. Gratis E-Book

Verkrijgbaar bij

bol.com (€107,00)

Wil jij je hond eten blijven geven terwijl je niet thuis bent én hem blijven zien? Dan kan je voor deze automatische voerbak van Pet’s Tails gaan. De automatische voerbak stelt jou in staat om je hond te blijven voeren en te blijven zien bij afwezigheid.

Naast het blijven zien en blijven voeren van je trouwe viervoeter, is dit ook een goede manier om het dieet van jouw hond wat makkelijker te maken. Je kan namelijk precies inzetten hoeveel porties jouw hond op een dag mag hebben. Zo weet je zeker dat je nooit te veel of te weinig geeft. De camera is een Full-HD camera, waardoor jij verzekerd bent van de allerbeste beelden, ook ’s nachts. Spreek een boodschap in voor je hond om hem gerust te stellen of te corrigeren bij afwezigheid.

Kortom, met deze camera en voerbak van Pet’s Tails zit jij zeker niet verkeerd.  

Conclusie hondencamera

Een hondencamera kan erg handig zijn en rust bieden voor jou als baasje. Je hond alleen thuislaten is helaas onvermijdelijk, hoewel je dat liever niet doet natuurlijk. Een hondencamera dient als een prima middel voor het in de gaten houden van de activiteiten van je hond én voor de veiligheid in- en rondom het huis.

Heb jij de keuze gemaakt om een hondencamera te gaan aanschaffen? Daar zal je zeker geen spijt van gaan krijgen. Mocht je niet helemaal weten voor welke camera je moet gaan, dan verwijs ik je graag door naar de bovenstaande top 6 van beste hondencamera’s. Ik weet zeker dat je hier een hondencamera vindt die voldoet aan jouw wensen en behoeften. Je kunt uiteraard ook nog vele andere producten/artikelen vinden in ons productenoverzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *