De 6 beste hondenbuggy’s in 2022

Het gebruik van een hondenbuggy kan in heel veel gevallen een groot voordeel zijn. Niet alle honden zijn in staat om te wandelen of om lange wandelingen te maken. Om je hond wat meer te ontlasten, kan je ervoor kiezen om een hondenbuggy aan te schaffen. Ben je benieuwd naar wat de beste hondenbuggy voor jouw hond is? Daar ga je in dit artikel achter komen.

Wat is een hondenbuggy?

Een hondenbuggy is een speciale buggy die geschikt is voor honden, en soms ook voor andere huisdieren. Je kent vast wel de buggy’s waar kleine kinderen in zitten. Eigenlijk is dit precies hetzelfde principe, maar dan voor honden. Een hondenbuggy kan ontzettend goed van pas komen wanneer jouw hondje oud, ziek of niet in staat is om lange afstanden te lopen. Je hoeft je hond niet alleen maar in de buggy te laten zitten, hij kan er natuurlijk ook gewoon naast lopen tijdens de wandeling. Maar als de hond op den duur moe wordt, dan kan hij er lekker in gaan liggen.

Zeker wanneer je op vakantie gaat kan dit heel erg van pas komen. Veel van deze hondenbuggy’s zijn inklapbaar, waardoor ze makkelijk en comfortabel mee te nemen zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenbuggy?

Zoals dat bij alles zo is, kunnen er ook bij een hondenbuggy zowel voor- als nadelen aanzitten. Hieronder lees je welke dat zijn. Laten we beginnen met de voordelen:

 • Zieke of gewonde honden kunnen gewoon lekker mee de buitenlucht in.
 • Meerdere honden kan je gemakkelijker meenemen.
 • Een goede oplossing als je hond gewond is of een blessure heeft
 • Zeker als de hondenbuggy inklapbaar is, is hij erg makkelijk meenemen op vakantie of kan je hem gemakkelijk opbergen als je hem niet meer nodig hebt.
 • Honden zijn op deze manier makkelijker mee te nemen ergens naartoe.
 • Tijdens een (lange) wandeling hoef je je hond nooit meer te dragen of mee te trekken.
 • Je hond hoeft niet continu in de buggy, dit kan je ook gewoon afwisselen met hem ernaast laten lopen, mocht hij dat prettig vinden.

Een eventueel nadeel kan zijn:

 • Aan een hondenbuggy zit natuurlijk altijd een prijskaartje. Dit prijskaartje hoeft niet groot te zijn, maar toch is het wel een uitgave die je moet doen.
 • Als de hondenbuggy niet inklapbaar is, kan dat erg lastig meenemen zijn.

Dit zijn de 6 beste hondenbuggy’s

Je weet nu wat een hondenbuggy is en waar hij voornamelijk voor gebruikt kan worden. Je bent nu vast heel erg enthousiast geworden wil graag overgaan op het aanschaffen van een buggy. Mocht je niet weten welke je moet kiezen of welke buggy het beste is, dan hoef je je geen zorgen meer te maken. Om jou een stukje op weg te helpen, heb ik hieronder een top 6 gemaakt met daarin de beste hondenbuggy’s. Hieruit kan jij je keuze gaan maken.

#1 Cabino Hondenbuggy – Grijs

Op de eerste plaats binnen deze top 6, staat deze inklapbare hondenbuggy van het met merk Cabino. Je leest het al gelijk goed, deze hondenbuggy is volledig inklapbaar. Dat is wel zo handig bij het op vakantie gaan of opbergen. Dit is een buggy die voor zowel honden, als andere huisdieren gebruikt kan worden. Dat maakt hem ontzettend veelzijdig en multifunctioneel. Het winkelen of wandelen wordt met deze hondenbuggy heel erg comfortabel. Ook kan hij prima dienen als bijvoorbeeld een winkelkarretje of boodschappenmand.

De hondenbuggy weegt in totaal 6kg, wat natuurlijk helemaal niet zwaar is. Hierdoor is hij gemakkelijk op te tillen. Op de wielen zit gewoon een rem, waardoor hij niet snel weg zal rijden. Het maximale draaggewicht is 15kg. Prima dus voor de kleine- en middelgrote hondjes. Deze Cabino hondenbuggy is verkrijgbaar in het grijs, een erg mooie en neutrale kleur.

De buggy kost in totaal 47,50 euro. Voor alles wat je krijgt en voor het plezier wat je ervoor terug gaat krijgen, is dat helemaal niet duur. Echt een aanrader.

#2 Innopet buggy comfort

Als tweede is dit een hondenbuggy van Innopet. Hoewel hij in prijs erg hoog uitvalt, is dit zeker een van de 6 beste hondenbuggy’s. Wat je er uiteindelijk voor wil gaan betalen, dat is helemaal aan jou.

Deze Innopet hondenbuggy is een trendy hondenbuggy die voor veel hondenrassen geschikt is. De buggy kan honden dragen tot en met 25kg, wat echt een groot voordeel is. De hondenbuggy heeft een voor- en achter instap en een ruime opbergruimte voor je boodschappen. Op de zijkanten van de buggy zitten reflectoren, dus ook in het donker ben je prima zichtbaar voor het overige verkeer. De wielen zijn voorzien van schuimbanden, waardoor je geen last gaat krijgen van lekke banden. Ook dit is weer een inklapbare buggy.

Deze Innopet hondenbuggy heeft, zoals ik je net al vertelde, een wat groter prijskaartje. Hij kost namelijk 199,95 euro. Dit is wellicht een groot bedrag, maar daarom is hij zeker niet minder. Sterker nog, ik weet zeker dat je hier geen spijt van zal krijgen.

#3 vidaXL Huisdieren fietskar 2-in-1 aanhanger

Laten we even eerlijk zijn, alleen al om het uiterlijk is deze hondenbuggy al fantastisch! Toch? Nou ja, eigenlijk is het dus een fietskar. Deze fietskar is van het merk vidaXL en kan ook prima dienen als een loopkar. Je kan hem namelijk omklappen. Ook is hij erg multifunctioneel, doordat hij voor zowel honden als voor andere huisdieren te gebruiken is. Dat maakt hem ontzettend ideaal en veelzijdig. Zoals je in de titel leest, is dit een kar speciaal voor de fiets. Deze fietskar kan je achter op je fiets bevestigen, waardoor je fietsend je huisdier kan vervoeren en helemaal geen auto nodig hebt hiervoor.

De fietskar heeft een erg stevig frame en is gemaakt van Oxford stof. Hierdoor is hij waterbestendig en gaat hij heel erg lang mee. Aan de zijkant vindt je ramen van gaas, waardoor de luchtcirculatie optimaal is. Dat is wel zo fijn voor je huisdier. Ook dit vervoersmiddel is inklapbaar. Hij is heel erg makkelijk op te bergen is. Al met al is deze fietskar een absolute aanrader en kost 109 euro.

#4 Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels

Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels | Antraciet

Verkrijgbaar bij

bol.com

Dit is een hondenbuggy van het merk Topmast, met de kleur antraciet. De hondenbuggy is zeer makkelijk in- en uit te klappen. De buggy is gemaakt van de stof polyester, daardoor is hij erg duurzaam en stevig is. De drie grote wielen zijn gemaakt van kunststof, met een stevig voorwiel. De buggy is geschikt om op ieder materiaal te rijden.

De hondenbuggy is prima geschikt voor kleine- en middelgrote hondenrassen, namelijk tot en met 15kg. Daarnaast weegt hij ongeveer 5kg, waardoor het in- en uitklappen nog veel makkelijker zal gaan. De hondenbuggy kost in totaal 144,99 euro.

#5 Trixie Hondenbuggy Zwart

De hondenbuggy van het merk Trixie is gemaakt van polyester en is extra licht. Hij weegt namelijk maar 4,6kg. De buggy is heel erg goed geventileerd doordat de inzetstukjes van gaas gemaakt zijn. Daarnaast kan de buggy helemaal afgedekt worden. Hierdoor zal je hond zich heel erg veilig en beschermd gaan voelen.

Door de twee parkeerremmen kan je de buggy gewoon op de rem zetten en hoef je niet bang te zijn dat hij onverwacht weg zal rijden. Door de grote openingen in de buggy kan je makkelijk bij je hond komen en kan je hem goed in de gaten houden. Een groot voordeel van deze buggy is, dat het kussen uitneembaar is en je hem kan wassen. Mocht je hond een onverwacht ongelukje krijgen bijvoorbeeld. Ook dit is weer een inklapbare hondenbuggy. Ideaal voor bijvoorbeeld in de auto. De Trixie hondenbuggy kost 60 euro en is verkrijgbaar in de kleur zwart.

#6 Topmast Hondenbuggy – Antraciet Grijs – 3 Wielen

Topmast Hondenbuggy – Antraciet Grijs – 3 Wielen

Verkrijgbaar bij

bol.com

Als laatste is dit ook weer een hondenbuggy van het met Topmast. Dit is een buggy in de kleur antracietgrijs, een erg chique en neutrale kleur. De buggy is belastbaar tot en met 12kg, en is te gebruiken voor kleinere- en middelgrote hondjes.

Onder in de hondenbuggy vind je een opbergmand, waardoor hij ideaal is voor het boodschappen doen of winkelen. Je hoeft de zware spullen niet in je armen mee te slepen, je kan ze gewoon makkelijk opbergen. De buggy weegt maar 8kg, erg fijn voor je rug en armen tijdens het opbergen. Deze Topmast kost 54,99. Een hele mooie prijs voor deze handige en mooie hondenbuggy.

Waar let je op bij het aanschaffen van een hondenbuggy?

Voordat je daadwerkelijk een hondenbuggy gaat aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een aantal dingen zijn:

 • Let op het draaggewicht: Niet iedere hondenbuggy kan een zwaargewicht dragen. Is jouw hond bijvoorbeeld boven de 15kg, dan moet de buggy dit wel kunnen dragen.
 • Genoeg frisse lucht: Zorg dat de buggy genoeg luchtcirculatie bevat en je hond genoeg frisse lucht krijgt tijdens de wandeling. Veel buggy’s hebben doorzichtig gaas aan de zijkanten.
 • Inklapbare buggy: Zeker voor je eigen gemak, is het prettig als je de buggy kan inklappen. Dat is wel zo prettig wanneer je hem meeneemt in de auto of als je hem netjes wil opbergen.
 • Hygiëne: Kijk goed in de specificaties of het materiaal wasbaar is of afgenomen kan worden met bijvoorbeeld een natte doek. Wel zo prettig en hygiënisch.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel, ben je helemaal op de hoogte van wat een hondenbuggy is en waar je hem voor kan gebruiken. Je ziet dat een hondenbuggy een hele fijne uitkomst is voor oudere en zieke hondjes. Uiteraard kan het voor iedere hond ingezet worden. Voordat je daadwerkelijk de buggy gaat kopen, raad ik je aan om het bovenstaande overzicht door te lezen met waar je op moet letten.

Mocht je over willen gaan op de aanschaf van een hondenbuggy, dan kan je in de bovenstaande top 6 de beste adviezen vinden en kan jij straks de allerbeste keuze gaan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *