6x het beste graanvrije voer voor honden in 2022

etende hond

Om een hond zo lang mogelijk gezond en actief te houden, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste voeding. De juiste voedingstoffen dragen bij aan zijn gezondheid en zorgen ervoor dat jouw hond nog zo lang mogelijk bij je kan blijven.

Hoewel graanvrij hondenvoer weleens aanbevolen word, is het niet altijd de beste keus voor jouw hond. Maar wat is graanvrij hondenvoer precies? En wat is dan het beste graanvrije hondenvoer? Dat en meer lees je allemaal in dit artikel.

Wat is graanvrij hondenvoer?

De naam zegt het al, maar graanvrij hondenvoer is helemaal vrij van granen en andere plantaardige voedingsstoffen. Voornamelijk bevat graanvrij hondenvoer dierlijke ingrediënten en andere voedingstoffen die honden makkelijk kunnen verteren. Waarom je voor graanvrij hondenvoer moet kiezen? Dat vertel ik je hieronder.

Waarom graanvrij hondenvoer?

De meningen over graanvrij hondenvoer zijn hier en daar wat verdeeld. Waar de een zegt dat het bevorderlijk is voor de gezondheid, zegt de ander dat dat niet waar is. Laat ik je hier-en-nu het antwoord geven.

Hondenvoer dat granen bevat, is niet bevorderlijk voor de gezondheid van jouw hond. Honden zijn vleeseters (carnivoren) en het maag- darmkanaal is daar dus ook op gebouwd. Het verteren van vlees gaat ze dus goed af, daar is het lichaam namelijk op gebouwd.  Granen verteren gaat echter een stuk lastiger. Het maag- darmkanaal is daar niet op gebouwd en daardoor kunnen verteringsproblemen ontstaan.

Heeft jouw hond een gevoelige maag, darmen of een bepaalde allergie? Dan is het verstandig om te kiezen voor graanvrij hondenvoer.

Zitten er voor- en nadelen aan graanvrij hondenvoer?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat graanvrij hondenvoer bevorderlijk is voor de gezondheid van jouw hond. Zitten er nog meer voordelen aan graanvrij hondenvoer? En zijn er ook nadelen te vinden? Daar gaan we direct achter komen. Te beginnen met de voordelen:

  • Goed voor honden met een bepaalde allergie
  • Goed voor honden met problemen aan de maag of darmen
  • Door de dierlijke ingrediënten hoog in eiwitten
  • Veroorzaakt geen problemen aan het maag- darmkanaal
  • Geschikt voor honden die op dieet zijn

Zitten er ook nadelen aan graanvrij hondenvoer? Eerlijk gezegd, heb ik ze niet kunnen ontdekken. Graanvrij hondenvoer is niet duurder ten opzichte van ander hondenvoer en het bevorderd alleen maar de gezondheid van jouw hond. Ik zeg, alleen maar voordelen.

Dit is het beste graanvrije voer voor honden (top 6)#3 Kivo Petfood – Hondenbrokken Verse Zalm 4 kg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€23,95)


#5 Pets Place Naturals Adult Graanvrij Kip&Aardappel – Hondenvoer – 2 x 3 kg

Verkrijgbaar bij

bol.com

#6 Farm Food High Energy Mini – Schotse Zalmolie – Hondenvoer – 2 Kg

Verkrijgbaar bij

bol.com

We hebben tot nu toe veel besproken wat betreft graanvrij hondenvoer. Je weet wat het is en welke voordelen het heeft. Het is tijd om te kijken naar de top 6 met daarin het beste graanvrije hondenvoer. Hieruit moet jij een goede keuze kunnen maken die geschikt is voor jouw hond.

#1 Edgard & Cooper Verse Scharreleend & Kip Brok – Voor puppy’s – graanvrij Hondenvoer- 2.5 Kg

Mocht je op zoek zijn naar graanvrij hondenvoer speciaal voor puppy’s, dan is het hondenvoer van Egard & Cooper een hele goede keus voor jou en je puppy.

Niet alleen is het graanvrij hondenvoer van Edgard & Cooper geschikt voor puppy’s, het voer is ook nog eens helemaal gemaakt van natuurlijke producten. Het voer is dus volledig natuurlijk en onbewerkt. Belangrijk is natuurlijk dat het voer helemaal vrij is van granen, en dat is bij Edgard & Cooper zeker het geval.

Het voer is zo samengesteld dat het aan alle behoeften van jouw puppy zal voldoen. Zo draagt hij bij aan een gezonde darmflora, zit het vol met eiwitten, blijven de gewrichten gezond en word er ook gelet op de calorie-inname. Het hondenvoer is geschikt voor puppy’s vanaf 1 tot en met 12 maanden. Heeft jouw puppy een gevoelige maag? Ook dan kan je kiezen voor Edgard & Cooper. Je hebt de keuze uit verschillende maten.

#2 Renske Super Premium Senior – Kalkoen/Graanvrij – Hondenvoer – 12 Kg

Ben jij op zoek naar graanvrij hondenvoer voor senior honden? Met het graanvrij hondenvoer senior van Renske zit je wat dat betreft helemaal goed.

Het hondenvoer is geschikt voor alle senior honden die wel een beetje extra kunnen gebruiken op hun oude dag. Voor senior honden is het belangrijk dat het hondenvoer beschikt over de juiste voedingsstoffen, om ze zo lang mogelijk gezond en actief te houden.

Het hondenvoer van Renske voldoet daar absoluut aan. Zo is het hondenvoer natuurlijk volledig graanvrij, draagt het bij aan een gezond gebit, blijven de gewrichten sterk en soepel en heeft het voer ook nog eens een lekker smaak. Je hond verdient het natuurlijk om lekker verwent te worden. Kortom, met het graanvrije hondenvoer voor senior honden van Renske, weet je zeker dat je hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.

#3 Kivo Petfood Graanvrije hondenvoer– Verse Zalm – 4 kg – Met Vis, Groenten, Fruit en Kruiden

Heeft je trouwe viervoeter een voedselallergie en ben jij daarom op zoek naar geschikt hondenvoer? Kies dan voor het graanvrije hondenvoer van Kivo Petfood en laat je hond iedere keer weer genieten van zijn maaltijd.

Het hondenvoer van Kivo Petfood is voor zowel de adult als de junior honden heel erg geschikt. Het voer bevat geen granen en is gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dat betekent dat het voer vrij is van soja, granen en gluten. Wel bevatten de brokken probiotica, wat ervoor zorgt dat de darmflora van jouw hond gezond blijft en optimaal blijft werken. Door dat er een hoog percentage aan zalm in de brokken is verwerkt, bevatten ze veel eiwitten die de spieren en gewrichten van jouw soepel en actief houden.

Naast dat het hondenvoer vrij is van granen, zijn ze ook erg geschikt voor de honden met een allergie. Door Kivo Petfood hoef jij niet meer verder te zoeken en hoef je niet bang te zijn dat je hond een allergische reactie krijgt.

#4 Sam’s Field Adult High Meat Hert – Graanvrij – Hondenvoer – 2.5 Kg

Heb jij een adult hond tussen de 2 en 8 jaar, en zoek jij geschikt hondenvoer voor hem of haar? Kies dan voor het graanvrije hondenvoer van Sam’s Field in de smaak hert en laat je hond optimaal genieten van zijn maaltijd.

Naast dat het hondenvoer vrij is van granen en andere bewerkte voedingsmiddelen, beschikt het voer over een hoog percentage aan hert. Dat betekent dat het voer vol zit met eiwitten en natuurlijke voedingsstoffen. Al met al is het hondenvoer van Sam’s Field heel erg geschikt voor jouw hond.

#5 Pets Place Naturals Adult Graanvrij – Hondenvoer – Kip en Aardappel – 3 Kg

Pets Place Naturals Adult Graanvrij Kip&Aardappel – Hondenvoer – 2 x 3 kg

Verkrijgbaar bij

bol.com

Het voer van Pets Place bevat alleen maar natuurlijke en onbewerkte voedingsstoffen. De brokken bevatten alleen maar vers vlees, waardoor het percentage aan eiwitten erg hoog is. Maar liefst 85%! Dit zijn allemaal natuurlijke en dierlijke eiwitten. Dat maakt dat de brokken bijdragen aan het behoud van gezonde spieren en gewrichten. Na een actieve dag, kunnen de spieren van jouw hond optimaal herstellen.

Je zult misschien denken, wat doe die aardappel in het hondenvoer van Pets Place? Samen met de erwten, zorgt de aardappel ervoor dat je hond het voer op een gezonde manier kan verteren en dat de kans op maag- en darmklachten erg laag blijft. Omdat de ingrediënten van de brokken bij elkaar geperst zijn, kan de maag van jouw hond dit erg goed verdragen en verteren.

Dit allemaal bij elkaar maakt dat het graanvrij hondenvoer van Pet Place erg geschikt is voor de volwassen hond. Ook honden met maag- en darmklachten zullen erg kunnen genieten hiervan.

#6 Farm Food High Energy Mini – Schotse Zalmolie – Hondenvoer – 2 Kg

Farm Food High Energy Mini – Schotse Zalmolie – Hondenvoer – 2 Kg

Verkrijgbaar bij

bol.com

Zoek jij naar graanvrij hondenvoer dat geschikt is voor iedere levensfase? Kies voor het hondenvoer van Farm Food, en ontdek de vele voordelen van dit hondenvoer.

Het hondenvoer is verkrijgbaar in een verpakking van 4 kg en bevat alleen maar natuurlijke voedingsstoffen. Het hondenvoer heeft geen speciaal voedingsdoel, waardoor het voor ieder hondje heel erg geschikt is. De Schotse zalmolie zorgt voor een hoog percentage aan eiwitten en zorgt er dus voor dat de gewrichten van jouw hond gezond en lekker soepel blijven. Ook absoluut een aanrader!

Waar let je op bij het kopen van graanvrij hondenvoer

Je hebt hierboven kunnen lezen welk hondenvoer graanvrij is en welke aan te raden zijn. Mocht je deze hebben gelezen, dan kan jij hieruit je keuze gaan maken.

Voordat je daadwerkelijk een keuze gaat maken voor graanvrij hondenvoer, is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden en mee te nemen in jouw beslissing:

  • Graanvrij: Misschien een beetje voor de hand liggend na dit artikel, maar let er op dat het hondenvoer ook echt graanvrij is. De gevolgen voor de maag en darmen van jouw hond zijn anders niet te overzien. Het hondenvoer uit de bovenstaande top 6 is allemaal graanvrij.
  • Allergieën: Heeft jouw hond een allergie of voedselintolerantie? Wees er dan zeker van dat het voer deze ingrediënten niet bevat.
  • Natuurlijke voedingsstoffen: Het beste is om te kiezen voor hondenvoer dat alleen maar natuurlijke voedingsstoffen bevat. Zo weet jij zeker dat je hond alleen maar het beste binnen krijgt.
  • Eiwitten: Eiwitten dragen positief bij aan de gezondheid van jouw hond. Met name dierlijke eiwitten zorgen voor het behoud van gezonde en soepele spieren en gewrichten. Kies voor hondenvoer dat genoeg dierlijke eiwitten bevat.
  • Levensfase: Het meeste hondenvoer is gebaseerd op een levensfase. Zo heb je hondenvoer voor bijvoorbeeld puppy’s en volwassen honden. Wanneer je hier rekening mee houd, weet je zeker dat je hond alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft.

Conclusie

Je hebt in dit artikel alles kunnen lezen over graanvrij hondenvoer. Je weet wat het is, waarom je ervoor zou kiezen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. In de bovenstaande top 6 vind jij het beste graanvrije hondenvoer van dit moment.

Voordat je het hondenvoer gaat aanschaffen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Welke dat zijn? Scrol even terug naar boven en kom daarachter.

Voor meer voedingstips of andere tips kun je een kijkje nemen in onze kennisbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *