De 5 beste fietsmanden voor honden in 2022

Je hond is je beste vriend en het liefst neem je hem overal mee naartoe. Met de auto is dat makkelijk. Maar hoe je dat met de fiets? Met een fietsmand voor honden natuurlijk!

Door een fietsmand voor honden aan te schaffen, kan jij je hond op een veilige manier vervoeren tijdens een heerlijke fietstocht. Zo hoeft hij nooit meer alleen thuis te blijven wanneer jij op pad bent. Hoe ideaal en gezellig is dat?

Wil jij graag een fietsmand voor jouw hond aanschaffen, maar heb je geen idee welke je moet kiezen? In dit artikel bespreken we alles wat te maken heeft met fietsmanden en kom je erachter welke fietsmand het beste is voor jouw hond.

Wat is een fietsmand voor honden?

Je hebt het hierboven al kort kunnen lezen. Een fietsmand voor honden is dus een speciale mand voor honden, die je op je fiets kan plaatsen. Je hebt echt geen auto nodig voor het vervoeren van je hond. Dat kan gewoon met de fiets.

Door een fietsmand aan te schaffen, is het heel erg makkelijk om je hond overal mee naar toe te nemen. Of dit nu gaat om een simpele fietstocht of het daadwerkelijke reizen, de fietsmand voor honden maakt dat allemaal mogelijk.

Zitten er voor- of nadelen aan een fietsmand voor honden?

Op het eerste gezicht lijkt het dat er alleen maar voordelen zitten aan een fietsmand voor honden. Maar is dat ook echt zo? Daar gaan we straks achter komen. We binnen natuurlijk positief en dus met de voordelen aan een fietsmand voor honden:

 • Fietsmanden voor honden zijn erg comfortabel voor je hond.
 • De meeste fietsmanden zijn ook in te zetten voor bijvoorbeeld boodschappen.
 • Keuze uit fietsmanden die zowel voor-als achterop de fiets geplaatst kunnen worden.
 • Ten alle tijden samen met je trouwe viervoeter op pad.
 • Je hond hoeft nooit meer alleen thuis te blijven tijdens een fietstocht.
 • Geen auto nodig voor het vervoeren van je hond.

Je ziet dat er heel veel voordelen zijn aan een fietsmand voor honden. Een nadeel zou kunnen zijn, dat het je fiets beschadigd. Dat gebeurt met name als de fietsmand vastgemaakt moet worden met een klem. Dit kan de verf/lak van je fiets flink beschadigen. Maar als dat het enige is, wat houd je dan nog tegen?

De beste 5 fietsmanden voor jouw hond

Ben jij ook zo enthousiast geworden over een fietsmand voor honden? Dat kan ik me heel erg goed voorstellen. Hoe leuk is het om samen met je hond op pad te kunnen gaan?

Om je een handje te helpen bij het maken van een keuze, heb ik hieronder speciaal voor jou een top 5 samengesteld. In deze top 5 vind jij de beste fietsmanden voor jouw hond. Hieruit moet jij vast en zeker een goede keuze kunnen maken.

#1 Flamingo Honden Fietsmand Wilgen – Bruin/Zwart – 55x35x44 cm

Ben jij op zoek naar een veelzijdige fietsmand die er ook nog een superleuk uitziet? Voor het vervoeren van je hond, moet je bij de fietsmand van Flamingo zijn. Waarom? In de categorie fietsmanden voor honden, is deze van Flamingo heel erg veelzijdig. Naast dat je de fietsmand voor je hond kan gebruiken, kan hij ook gebruikt worden voor het vervoeren van de boodschappen. Hoe makkelijk is dat?

Is jouw hond snel bang of schrikt hij snel? Dan is de fietsmand van Flamingo een hele goede oplossing. Want naast de veelzijdigheid van de fietsmand, is hij ook nog eens heel erg veilig. Doordat er een metalen rooster deksel over de fietsmand geplaatst kan worden, loop je geen risico dat je hond uit de fietsmand springt tijdens het fietsen. Zo voorkom je gevaarlijke situaties en kunnen jullie allebei optimaal genieten van de fietstocht.

De fietsmand kan in totaal 12 kg dragen. Ideaal voor de kleinere en middelgrote honden. De fietsmand beschikt over twee handige klemmen, waardoor hij binnen een paar seconden op de bagagedrager van je fiets is gemonteerd. Zie jij jezelf al fietsen met je trouwe viervoeter achterop?

#2 Trixie Stuur Fietsmand Zwart – 41x39x47 cm

Ben jij op zoek naar een fietsmand voor jouw hond, die je voor op je stuur kan bevestigen? Kies dan voor de fietsmand van Trixie. Trixie staat bekend om zijn goede kwaliteit binnen de huisdieren accessoires. Mocht je in plaats van een hond een kat hebben, dan is de fietsmand van Trixie ook daar heel erg geschikt voor.

Naast dat het heel erg gezellig is om jouw hond voorop het stuur te hebben, is het ook zeer bevorderlijk voor de veiligheid. Je kan je hond goed in de gaten houden en je kan ook zien hoe hij reageert op het fietstochtje. Zeker als je voor het eerst gaat fietsen met je hond, kan dat voor jullie beiden heel erg spannend zijn. De fietsmand van Trixie is in dat geval ideaal. Het materiaal van de fietsmand is op zo’n manier gemaakt, dat je hond genoeg frisse lucht krijgt. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de gaasafdekking. Zo kan de fietsmand afgesloten worden en kan je hond er niet zomaar uitspringen. Begint het te regenen tijdens de fietstocht? Geen probleem! Bij de fietsmand van Trixie wordt een regenkap bijgeleverd zodat jullie ten allen tijde voorbereid zijn en niet afhankelijk zijn van het weer.

Let er wel op dat de fietsmand van Trixie niet bevestigd kan worden op het stuur van een elektrische fiets. Door de bedrading en de display op het stuur, is daar niet genoeg ruimte voor.

#3 Fietsmand Voor Honden Riet – Voor Achterop – Met Rek – Grijs

Fietsmand Voor Honden Riet – Voor Achterop – Met Rek – Grijs

Verkrijgbaar bij

bol.com

Ben jij op zoek naar een moderne fietsmand, gemaakt van riet? Met de fietsmand van de Boon sla jij de plank echt niet mis. Hoe tof ziet deze fietsmand eruit? Jij en jouw hond zullen er samen spetterend uitzien op de fiets.

De fietsmand van de Boon kan heel erg gemakkelijk bevestigd worden op de bagagedrager van de fiets. Iedere fiets met bagagedrager is daarvoor geschikt. Over de fietsmand zit een metalen rooster, waardoor jouw hond altijd veilig op zijn plek zal blijven zitten tijdens de fietstocht. Dat is voor jullie beiden wel zo geruststellend. Het maximale belastbare gewicht is 10 kg, dus erg geschikt voor de kleine- en middelgrote honden. Ik weet zeker dat jij en je hond erg zullen genieten van de fietstocht met de fietsmand van de Boon.

#4 Dogs&Co Fietsmand Hond Zwaar Voorop – Fietsmand Voor Kleine Honden Max 5 kg – 38 x 25 x 25 cm

Dogs&Co Fietsmand Hond Zwart Voorop – max. 5kg – 38x25x25 cm

Verkrijgbaar bij

bol.com

Heb jij een kleine hond en zoek je daar een perfect fietsmand voor? Dat komt mooi uit, want de fietsmand van Dogs&Co en speciaal gemaakt voor de kleine hondjes tot en met 5 kg.

De fietsmand is eigenlijk een hondentas en kan voorop de fiets bevestigd worden. Door de fietsmand voorop het stuur te plaatsen, hoef je nooit meer achterom te kijken of je hond het nog wel naar zijn zin heeft. Dat is voor jullie beiden wel zo veilig. Over de stevigheid hoef je je ook geen enkele zorgen te maken. De fietsmand heeft een stalen bodemplaat, waardoor de mand niet zal inzakken en je hond altijd veilig en stevig in zijn fietsmand zit. Daarnaast zijn de zijkanten van de fietsmand gevoerd met het zachte materiaal, wat voor een optimaal comfort zorgt. De fietstocht zal voor je hond zeker geen straf zijn.

Naast het dragen van je hond, is de fietsmand erg veelzijdig wat dat betreft. Het geeft je namelijk ook de mogelijkheid om dingen op te bergen. Denk aan je mobiel, hondensnoepjes of een flesje water. Ideaal toch? Ga jij de fietsmand van Dogs&Co ook aanschaffen?

#5 Basil Pasja No 2 – Senna – Fietsmand voor Hond

Basil Pasja No 2 – Senna – Fietsmand voor hond

Verkrijgbaar bij

bol.com

Ben jij op zoek naar fietsmand voor honden tot en met 20 kg? Deze rieten fietsmand van Basil is in dat geval de allerbeste keuze voor jou.

Het grote voordeel van deze fietsmand is, dat deze beschikt over een snel sluiting. Daardoor is het mogelijk om de fietsmand snel en gemakkelijk op je fiets te bevestigen. Binnen enkele seconden is de mand bevestigd en kan de fietstocht samen met je hond gaan beginnen. Daarnaast kan de sluiting aangepast worden aan het soort bagagedrager. Zo zal de Basil fietsmand altijd passen. Zeker een aanrader.

Waar let je op bij het aanschaffen van een fietsmand voor honden?

Nu we bijna aan het einde zijn gekomen van dit artikel over fietsmanden voor honden, heb je al heel wat inhoudelijke informatie gekregen hierover. In het bovenstaande overzicht heb je kunnen lezen welke 5 fietsmanden een goede keuze zouden kunnen zijn.

Voordat je de fietsmand voor jouw hond gaat aanschaffen, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Dit gaat jou helpen om de juiste keuze te gaan maken.

 • Maximale draaggewicht: voordat je een fietsmand gaat aanschaffen voor jouw hond, is het belangrijk om te weten hoe zwaar jouw hond is. Niet alle fietsmanden kunnen namelijk hetzelfde gewicht dragen.
 • Voor- of achterop: wil jij de fietsmand voor- of achterop je fiets gaan bevestigen? Het heeft allebei voordelen en dus is de keuze helemaal aan jou.
 • Wel of geen rooster deksel: heeft jouw hond er een handje van om snel te schrikken of ergens uit te springen? Zorg er dan voor dat de fietsmand beschikt over een rooster deksel. Dat is wel zo veilig tijdens het reizen of het maken van een fietstocht.
 • Budget: wat heb jij over voor de fietsmand? Er zijn gelukkig heel veel mogelijkheden wat betreft het prijskaartje. Kies iets dat bij jou past.
 • Wat vind jij mooi: Vind jij een fietsmand van riet mooier? Of heb je er liever eentje van stof? Hoewel het comfort voorop staat, mag het er ook wel leuk uitzien. Toch?
 • Veelzijdigheid: Wil je de fietsmand alleen gebruiken voor het vervoeren van je hond? Of wil je er ook boodschappen mee doen? In de specificaties staat altijd beschreven of dit mogelijk is. Let daarbij ook op het draaggewicht. Vind je het daarnaast ook belangrijk om spullen in de fietsmand op te bergen? Bekijk altijd of dat mogelijk is.

Conclusie

Een fietsmand voor honden maakt het voor jou als baasje mogelijk om altijd samen met je hond op pad te kunnen. Daar heb je helemaal geen auto voor nodig. In de bovenstaande top 5 vind jij de beste fietsmanden voor honden. Hier staat vast iets voor je tussen.

Zorg ervoor dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fietsmand voor honden. Wil je nog even teruglezen welke punten dit zijn? Scrol dan even terug naar boven om het nog een keer na te lezen.

Op zoek naar een ander handig product om jou trouwe viervoeter mee te nemen tijdens een uitje? Kijk dan eens in ons productenoverzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *